Hemska sanningen bakom Charlenes sammanbrott – makens talande tystnad

Furstinnan Charlene och furst Albert

Furst Albert vill inte säga sanningen om sin hustrus sammanbrott.
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta
2:14

Efter reklamen: Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

(2:14)

Slå på ljud

Furstinnan Charlene har genomlidit ett mycket svårt år. Efter att en rutinoperation ledde till komplikationer fick hon stanna kvar i hemlandet Sydafrika i flera månader – och många hann bli rejält oroliga.

Furstinnan Charlene – bilden som avslöjar hennes tillstånd

När hon väl kom hem till Monaco fick hon dessutom nästan ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, sa furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

"Fått vänner till Charlene att rasa"

Albert har dock inte velat svara mer utförligt kring exakt vad det är som felar Charlene. Detta väcker funderingar och leder till ryktesspridning, som norska Se og hör rapporterar.

"Hans uttalanden har fått många att spekulera i om det finns psykiska grunder till att Charlene fick skickas iväg. Och det har fått vänner till Charlene att rasa", skriver tidningen.

Vännernas ilska fick utlopp i en artikel av tidningen New York Post.

– Det är orättvist att man får det att låta som att hon har haft problem med sina mentala hälsa eller sitt känsloliv. Vi vet inte varför hovet i Monaco försöker tona ner att hon nästan dog i Sydafrika, säger en källa som står Charlene nära.

Bakgrunden till Charlenes allvarliga hälsoproblem är komplikationer som uppstod efter att hon gjorde ett kirurgiskt ingrepp i våras. Charlene berättade själv nyligen i en intervju med radiostationen South Africa Radio 702 att hon då gick igenom ett så kallat sinuslyft (där man ”lyfter” bihålorna) – och att detta gjordes inför att hon skulle sätta in tandimplantat.

– Hon har inte kunnat äta fast föda på över sex månader på grund av operationerna hon varit med om. Hon har bara kunnat få i sig vätskor, via ett sugrör, så hon har tappat nästa halva sin kroppsvikt, säger källan.