Hemska sanningen om drottning Elizabeths sjukdom – därför hålls hon gömd för allmänheten

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth hålls gömd för allmänheten – och det finns en tråkig förklaring till detta.

Slå på ljud

Drottning Elizabeth är en av världens mest plikttrogna monarker. Under sina snart sjuttio (!) år på den brittiska tronen, så har hon funnits där för sin befolkning, i vått och torrt. Utfört sina uppdrag, även i tider av motgång.

Men på sista tiden har 95-åringen plötsligt uteblivit flera gånger om. Först fick hon ställa in sin planerade resa till Nordirland, vilket följdes av nyheten att drottningen tillbringat en natt på sjukhus, övervakad av specialister.

Drottning Elizabeth – så mår hon egentligen

Därefter fick vi veta att resan till Skottland och klimatmötet COP26 ställdes in och att drottningen ordinerats vila i två veckor. Så kom söndagen och en efterlängtad comeback – som också ställdes in!

Drottningen stoppades av ryggbesvär, fick vi höra, och kunde inte delta under minnesdagen för Storbritanniens krigsveteraner.

"Hon är mycket besviken över att missa minnesdagen", skriver det brittiska kungahuset i ett uttalande.

Det här var första gången på 22 år som Elizabeth inte närvarar på minnessöndagen. Och nu börjar britterna bli oroliga på allvar.

Så här skriver tv-profilen och stjärnskribenten Piers Morgan på Twitter.

"Det är något vi inte får veta om drottningens hälsa, det är helt klart mycket mer allvarligt än vad vi får höra från Buckingham Palace", skriver Piers.

Kan tvingas abdikera

Duncan Larcombe, före detta chef för den kungliga bevakningen på tidningen The Sun, går ännu längre. Han gästade det populära morgonprogrammet Good Morning Britain för att diskutera en tidigare otänkbar möjlighet: att Elizabeth abdikerar i förtid och lämnar över till sonen prins Charles.

– Ingen vill att det ska hända, men man ska komma ihåg att hon firar sjuttio år på tronen nästa år och hon är 95.

– Hennes hälsa har blivit sämre, och nu lämnade hon återbud till minnessöndagen för första gången på 22 år. Det är ju ett av de viktigaste datumen i hennes kalender. Alla försöker få det att framstå som mindre allvarligt än det är.

– Väntar vi oss verkligen att hon ska hålla på för evigt och bli ett slags virtuell monark?