Hemskt besked för prinsessan Madeleine

Hemskt besked för prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har fått hemska nyheter. Läget i Florida är väldigt allvarligt.
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine lever i ett utsatt område. Vi har vid flertalet tillfällen rapporterat om hur Florida varit en av de hårdaste drabbade delstaterna i hela USA under coronapandemin. Totalt har över 844 000 Florida-bor testat positivt för covid-19 och drygt 17 000 människor har avlidit som en konsekvens av viruset.

Och detta är inte nog för stackars Florida. Som kuststat är man vana vid att falla offer för vädergudarnas nycker – ibland med katastrofala resultat. När orkanen Irma drog fram tvingades sammanlagt fem miljoner människor evakuera sina hem.

Prinsessan Madeleine mitt i faran: "Väldigt oroade"

Prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Nu har rädslan för ett liknande scenario börjat sprida sig bland befolkningen. Det är nämligen ny storm på ingång. Den här har fått namnet Eta och rubriceringen "tropisk storm".

För Madeleine, maken Chris O'Neill och deras tre barn går det inte att blunda för den potentiella faran. I distriktet Miami-Dade, där Madeleine och familjen bor, har man vidtagit flera krisåtgärder för att begränsa den eventuella skadan som stormen kan ställa till med, om det vill sig riktigt illa.

– Det här kan bli en stor storm. Vi kan uppleva skyfall och starka vindar så tidigt som i kväll och under tisdagen, och vindar med tropisk styrka kan dra igång på söndag. Eftersom marken redan är dränkt i regn, så är vi väldigt oroade för översvämningar, speciellt i lågt liggande områden, säger Miami-Dades borgmästare Carlos Gimenez sagt enligt tidningen Miami Herald.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria om hemska upptäckten: "En jättesorg"

Har stängt skolorna på grund av faran

Miami-Dade har även öppnat ett evakueringscenter dit familjer kan ta sig och få skydd från stormen. Carlos Gimenez har utfärdat ett så kallat "state of emergency"-larm – ett tecken så gott som något på att läget är allvarligt.

Skolorna i Miami-Dade-området kommer att hållas stängda under måndag och tisdagen, för säkerhets skull. Det innebär att prinsessan Leonore får stanna hemma, vilket Madeleine säkert välkomnar, med tanke på situationen.

LÄS OCKSÅ: Kungen rasar mot TV4: "Det är förfärligt"