Henrik bjöd en enda vän till begravningen – detta är doldismannen

Henrik bjöd en enda vän till begravningen – detta är doldismannen

Allt under gårdagens begravning var planerat av prins Henrik själv. Inklusive den intima gästlistan och placeringen av alla hans nära och kära.

I kyrkan under gårdagen fanns endast en enda av prinsens vänner på plats. Fritz Schur. Det var prins Henrik själv som valt vilka som skulle bjudas in till hans begravning, och Fritz Schur fanns på denna lista. Dessutom fick Fritz en hedersplats mitt bland familjen.

Läs mer: Henriks taxar tog farväl av prinsen

Men vem är då denna man som bevisligen stod prinsen nära?

Jacob Wallenberg med Fritz Schur. Foto IBL

Läs mer: Se filmen inifrån kyrkan här

Fritz Schur är en finansman i Danmarks toppskikt. Han är dansk diplomat, finländsk generalkonsul i Danmark och styrelseordförande i SAS. Han har även varit ordförande i Post Danmark samt är kammarherre för det danska kungahuset sedan 2010. Men det var inte därför han var bjuden, utan för att han var en nära vän till prinsen, uppger danska hovet.

Det danska hovet berättar för tidningen BT att Fritz var på plats som representant för prinsens vänner, och att hans fina placering var prinsens egna önskan.

– Det var prinsens önskan att han skulle representera vännerna. Fritz var en nära vän till prinsen under många år, säger danska hovet till BT.

Foto IBL