Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik bjöd en enda vän till begravningen – detta är doldismannen

21 feb, 2018, 11:30 
Margareta
Allt under gårdagens begravning var planerat av prins Henrik själv. Inklusive den intima gästlistan och placeringen av alla hans nära och kära.
Annons

I kyrkan under gårdagen fanns endast en enda av prinsens vänner på plats. Fritz Schur. Det var prins Henrik själv som valt vilka som skulle bjudas in till hans begravning, och Fritz Schur fanns på denna lista. Dessutom fick Fritz en hedersplats mitt bland familjen.

Men vem är då denna man som bevisligen stod prinsen nära?

Jacob Wallenberg med Fritz Schur. Foto IBL

Fritz Schur är en finansman i Danmarks toppskikt. Han är dansk diplomat, finländsk generalkonsul i Danmark och styrelseordförande i SAS. Han har även varit ordförande i Post Danmark samt är kammarherre för det danska kungahuset sedan 2010. Men det var inte därför han var bjuden, utan för att han var en nära vän till prinsen, uppger danska hovet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det danska hovet berättar för tidningen BT att Fritz var på plats som representant för prinsens vänner, och att hans fina placering var prinsens egna önskan.

– Det var prinsens önskan att han skulle representera vännerna. Fritz var en nära vän till prinsen under många år, säger danska hovet till BT.

Foto IBL

 

Annons