Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henriks sista överraskning till Margrethe – drottningen anade inget

21 feb, 2018, 12:30 
Prins Henrik skapade ett band 50 år bakåt i tiden, till sitt och Margrethes bröllop den 10 juni 1967, när han överraskade sin fru under begravningen.
Annons

Igår var Svensk Damtidning som enda svensk media med vid prins Henriks begravningsceremoni och att komma in i slottskyrkan var helt överväldigande! Doften av tusentals blommor slog emot en och på marmorgolvet bredde blomsterhavet ut sig, två mäktiga kvadrater på var sida om kistan. Det var så vackert och oväntat – och nu avslöjar det danska hovet att förklaringen bakom också är mycket speciell.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Detta var nämligen prins Henriks sista överraskning till drottning Margrethe. För det var på hans uttryckliga önskemål som blommorna hade placerats på detta storslagna sätt.

Annons

– Det var prins Henriks önskan, att överraska drottningen en sista gång. Därför var kransar och blommor arrangerade som en blommande trädgård, säger det danska hovet.

Med detta skapade prins Henrik också ett band 50 år bakom i tiden, till sitt och Margrethes bröllop den 10 juni 1967.

I talet som Henrik höll till sin brud den gången kallade han henne nämligen just Danmarks vackraste blomma: ”Jag kom från ett blomstrens land till en blommande trädgård: Syren och gullregn, fläder och pioner, blommor i parker, i marker och skog, blommor i dikeskanten. Men flickan var dock trädgårdens allra dejligaste pynt.”

Annons

Så fint gjort av prins Henrik. Man förstår att Margrethe inte kunde hålla tillbaka tårarna.

Foto IBL

Annons