Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Herman Lindqvist: "Hoppas prinsessan Märtha Louises skyddsänglar för henne tryggt i hamn"

28 maj, 2019, 14:00 
Ellen Myrgård Lindén
herman lindqvist om märtha louise shaman durek
Prinsessan Märtha Louise kärlek, och andliga resa, med shamanen Durek Verett har fått stor uppmärksamhet världen över. Vår kungliga expert Herman Lindqvist skriver om en prinsessa som går sin egen väg och tänjer på gränserna.
Annons

“Det var en gång en prinsessa som levde med en trollkarl. Prinsessan kunde tala med änglar och hästar, trollkarlen talade med träd. En dag kom de ut tillsammans på en smal lina högt över den häpna folkmassan”.

Så kunde berättelsen om prinsessan Märtha Louise av Norge börja.

För några hundra år sedan hade sagan troligtvis slutat på ett brinnande bål eller djupt nere i den mörkaste fängelsehåla. Kungligheter som spränger slottsmurar och söker sig bortom regelboken för hur man ska tycka och tänka har alltid funnits. Det har bubblat och rykt i kungliga laboratorier i alla tider då trollkarlar försökt göra guld eller skapa drycken som behåller evig ungdom. Gustav III:s bror, hertig Karl (Karl XIII) trollade med pyramider och prismor och sökte kontakt med avlidnas andar. Men de trollkonsterna skedde i det fördolda.

Drottning Victoria av Sverige höll sig med egen medicinman, hypnotisör och massör med läkarexamen, dr Munthe. Hon gifte bort sin son Wilhelm med storfurstinnan Maria Pavlovna, som blev den första prinsessan som rymde från kungligeriet och levde sitt eget liv, oberörd av alla hovens fnysningar och giftiga verbala pilar. Prinsessan Marta Louise, uppenbarligen skyddad av sina änglar, slungade sig från slottsmuren tidigt och gick oskadad sin egen väg. Nu lever vi i upplysta tider, då var och en får bli salig på sin tro. Sägs det. Gäller det även nummer fyra i kön för den norska tronen, 77:an för den brittiska?

“Märtha Louise har tänjt på gränserna för vad en prinsessa anses få göra”

prinsessan märtha louise och shaman durek

Ingen har som Märtha Louise tänjt gränserna för vad en prinsessa anses få göra. Nu, fullt upplyst av medias alla strålkastare, utför hon ett nytt konstnummer på spänd lina med shamanen hon älskar. Man får hoppas att hennes skyddsänglar aldrig slappnar av utan än en gång för henne tryggt i hamn. Shamanen, som skolats i livets hårda skola, inser nog vilken guldfågel han fått i sin hand. Han får använda alla knepen i sin trollerilåda för att magin ska hålla. Slocknar den, faller de från linan. Förmodligen har Märtha Louises skyddsänglar gått i stabsläge, som det heter. Om inte världen, så i alla fall väldigt många, håller andan och önskar henne lycka till. Fortsättning följer.

Foto: TT

Annons