Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hertiginnan av Alba har gift om sig!

06 okt, 2011, 09:11 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu är det klart! Hertiginnan av Alba, 85-åriga Caytana, är en gift kvinna och glad över att vara sin mans, Alfonso Diez’, 61, maka.

Cayetana – eller “Tana” som hon mest kallas – har alltså rott sin omsusade “kärlekskupp” i land. Eftersom Tana är en superkändis i Spanien och hysteriskt påpassad av media i allt hon gör, så har hennes förestående vigsel varit föremål för otroliga spekulationer.

Annons

Rosor på altaret

Allt ifrån att förmälningen nog inte skulle bli av och hon skulle bli lämnad i sticket, till att hon var för mogen för såna här dumheter. Gissa vad hennes sex vuxna barn tycker! Vigselakten ägde rum i Tanas privatpalats, Palacio de Duenas i Sevilla, och startade klockan 13:30. Och framme vid det rosensmyckade altaret välsignades Tana och Alfonso av tre präster, långt om länge, och så förestavades äktenskapslöftet.

Och sen blev det en yster barfotadans med folket! Tanas laxrosa volangklänning kom från spanska designerduon Victorio & Lucchino som även smugit in ett olivgrönt skärp i midjan och strösslat trekvartsärmarna med sidenblommor, och Alfonso bar jackett.

Annons

Femstjärniga anor

Tanas anor är femstjärniga, och vindlar ut och in i spanska toppätter, och bort i det brittiska kungahuset och till 1600-talskungen James II som hon också råkar vara släkt med. Dessutom ståtar hon med ett hundratal bördstitlar, fler än drottning Elizabeth av England.

Förskottsarv

Och så är hon döpt i Kungliga Palatset i Madrid. Och rik är hon fortfarande, trots att merparten av hennes förmögenhet – slott, konst och mark – redan pytsas ut bland barnen som förskottsarv. Alfonso vill inget ha, som Tana trosvisst säger:

– Jag vet att han älskar mig för min egen skull.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

httpv://www.youtube.com/watch?v=tPF1hyKeDmE

Läs även:

Annons