Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hertiginnan Kate föder barn – vi liverapporterar om allt som sker!

23 apr, 2018, 12:05 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Kate och William har åkt in till St Marys sjukhus för förlossningen av deras tredje barn.
Nu är det dags! Kensington palace har meddelat att hertiginnan Catherine och prins William har åkt in till St. Marys sjukhus, där Kate kommer att föda parets tredje barn. Vi uppdaterar texten med all ny information som kommer.
Annons

Det var under måndagsmorgonen som hertiginnan Catherine och prins William tog sig till St. Marys sjukhus och deras Lindo Wing. På Twitter skriver brittiska hovet:

“Hennes kungliga höghet anlände till St. Marys sjukhus, Paddington, London imorse, och förlossningen är under ett tidigt stadium. Hertiginnan färdades i bil ,från Kensington Palace till Lindo Wing på St. Marys sjukhus, tillsammans med hertigen av Cambridge.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det kan nu ta ett tag innan vi får veta om det blir en prins eller prinsessa som Kate och Will fått. Med prins George tog det nästan tolv timmar mellan bekräftelsen att Kate fått värkar till att hovet meddelade att en bebis hade fötts. Men med prinsessan Charlotte tog det bara tre timmar.

Kate föder hennes och Wills tredje barn i Lindo Wing på St Marys sjukhus.
Kate föder hennes och Wills tredje barn i Lindo Wing på St Marys sjukhus.

Lindo wing på St. Marys sjukhus – ett lyxval för 70 000

Hertiginnan Catherine föder sitt tredje barn på  St. Marys sjukhus, närmare bestämt i deras Lindo wing. En privat del av sjukhuset som du betalar för att föda på. Och det är lyxigt främst när det kommer till vad som erbjuds. Maten har beskrivits som fantastisk och det finns en vinlista, självklart med champagne som ett val om du vill fira med äkta, fina bubblor. Men smakar det så kostar det.

Annons

Hertiginnan Catherine och prins William måste betala 70 842 svenska kronor för att föda barn här på deras Lindo wing. Om de beställer sjukhusets pluspaket kostar det ytterligare 18 611 kronor per natt.

Namn på Kates och Wills tredje barn

Det har spekulerats rejält kring vilket namn Kate och William kan komma att ge till deras nya prins eller prinsessa. Namn som det har gissats på är bland andra Mary, Alice, Victoria och Frances om det blir en flicka. Blir det en pojke tror många på Arthur, Albert eller James. Vissa tror även att de kan välja samma namn som prins Carl Philip och prinsessan Sofia – nämligen Alexander. Läs mer om troliga namnval här!

Så här såg det ut när Kate och William visade upp prinsessan Charlotte för första gången.
Så här såg det ut när Kate och William visade upp prinsessan Charlotte för första gången.

Ny tronföljd när Kate fött barnet

Kate och Williams tredje barn kommer att hamna på plats fem i tronföljden, efter prins Charles, prins William, prins George och prinsessan Charlotte. Williams bror prins Harry kommer alltså att komma ett steg längre från tronen. Det är alltså väldigt otroligt att prinsen eller prinsessan kommer att bli kung eller drottning i framtiden. Däremot kommer barnet att uppfostras av en blivande kung, intill bror prins George som i framtiden kommer förberedas som en tronarvinge bör.

Texten uppdateras… 

Foto IBL

Annons