Hetaste namntipsen till kungaparets sjunde barnbarn

Blir det en liten Margaux eller Renate? Och får bebisen Öland som hertigdöme? Prinsessan Madeleine har fått sitt tredje barn, och vi har listat troliga namn och hertigdömen.

Sverige har fått en ny prinsessa, det sjunde kungliga barnbarnet på bara sex år. Hittills har alla fått tre namn var (förutom Victorias Estelle och Sofias Alexander som fick fyra).

Eftersom att blev en flicka kan ett av namnen mycket väl bli Alice. Det hette både prinsessan Madeleines mormor Alice Sommerlath och hennes farmor prinsessan Sibylla. Och eftersom prinsessan Leonore inte fick något av sina namn efter drottningen, så kanske Silvia (eller rentav Renate?) ligger bra till nu.

Samtidigt talar en del för att det blir ett oväntat – och kanske franskklingande – namn. Som Elouise, Celine, Pauline och Margaux. Eller Josephine, både efter mamma Madeleine själv och efter hennes anmoder drottning Josefina.

Läs mer: Prinsessan Madeleine födde en dotter – läs allt om barnet här!

Blir det en prins Paul –  eller en prinsessan Alice?

Mellannamnen är lättare. Det finns en stor chans att det blir Maria. Det är det stora släktnamnet på kvinnosidan i Chris familj – lilla Leonore, hans mamma Eva, hennes två döttrar och alla deras döttrar bär det namnet.

Läs mer: Kungen och drottningen avbryter resan: “På väg hem nu”

Ingen hade gissat på Leonore… Och Madeleine och Chris kan ju välja något lika oväntat nu med.

Läs mer: Pappa Chris kommentar efter babylyckan: “Vi är mycket glada över tillökningen”

Så till hertigdömena. Vill kungen vara lite nyskapande kan han välja Blekinge, Bohuslän, Härjedalen, Lappland, Medelpad eller Norrbotten, för de har aldrig haft någon hertig eller hertiginna. Annars är Närke ledigt (efter prins Eugen), precis som Västmanland, Småland (efter prins Lennart) och Uppland (efter prins Sigvard). För att inte tala om härliga Öland som inte har varit hertigdöme på 364 år!

Foto IBL och Stella pictures