Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hetaste tipsen! De blir faddrar till prins Gabriel

28 nov, 2017, 13:50 
De utvalda kommer att få en speciell roll i prins Gabriels liv.
Annons

Nu är det bara några dagar kvar! På fredag döps prins Gabriel i Drottningholms slottskyrka och han kommer att få fem faddrar, precis som sin storebror prins Alexander. De som tilldelas fadderuppdraget kommer att stå framme vid dopfunten under ceremonin. Dessutom kommer de att bli viktiga personer i prins Gabriels liv.

Överst på listan med kandidater står Gabriels faster, prinsessan Madeleine, 33, som blir trebarnsmamma i vår.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

• Sofias lillasyster Sara Hellqvist, 29, är det andra givna namnet. Hon är 29 år och doktorerar just nu i kriminologi, närmare bestämt om felaktigt dömda och resning i brottmål.

Annons

• Allt talar också för att vi får se Frida Vesterberg, 36, bland faddrarna på fredag. Hon har haft en nära relation till Sofia ända sedan de grundade välgörenhetsorganisationen Project Playground tillsammans för sju år sedan. Frida har två barn och bor i Kapstaden, där hon är verksamhetschef för Project Playground.

Sedan har vi Oscar Kylberg, 45, prinsens gode vän och kompanjon. Tillsammans driver de designföretaget Bernadotte & Kylberg.

Annons

• Vi kommer också att få se en av Carl Philips eller Sofias kusiner, och kanske blir det prinsessan Christinas son Gustaf Magnuson, 42, som får förtroendet igen (han är redan fadder till prinsessan Madeleines son Nicolas).

Det kan också bli Patrick Sommarlath, 46, och i så fall betyder det att prins Gabriel får ”dela” gudfar med prinsessan Leonore. Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip är faddrar till Patricks tvillingar, Anais och Chloé, 8.

Annons

Läs också:

Foto: IBL

Annons