Hetaste tipset – här kommer Madeleine och Chris bo

Hetaste tipset – här kommer Madeleine och Chris bo
Prinsessan Madeleine och Chris har flyttat från sitt hus i Florida. Men var ska de bo nu?
Annons

Sommaren 2018 hade prinsessan Madeleine och hennes familj packat flyttväskorna. Färden gick från regniga London till den strålande solen i Florida och lyxområdet Pinecrest. Där hade Madeleine och maken Chris O’Neill hittat ett hus med en boyta på 700 kvadratmeter, sju sovrum, sju badrum, tennisbana, vinkällare och pool.

Annons

Men tidigare under januari kunde Svensk Dam avslöja att Madeleine och Chris valt att flytta vidare. Deras gamla hus hyrs ut igen och är ledigt från och med den 7 februari, enligt mäklarannonsen.

Annons

Madeleine och Chris har flyttat

Samtidigt vet vi att Madeleine och Chris kommer att stanna i närområdet.

– Det jag kan säga är att de fortsatt bor kvar i Florida, säger hovets informationschef Margareta Thorgren sagt tidigare.

Susanne Perstad, mäklare.

Susanne Perstad är mäklare på firman Gulf Gateway Realty och har 20 års erfarenhet av fastighetsmarknaden i Florida. Svensk Dam har frågat Susanne var Chris och Madeleine väljer att bo härnäst.

– Jag skulle tippa på West Palm Beach eller Boca Raton. Det är två närgränsande VIP-kommuner. Barnen behåller ju sina vänner då, säger Susanne.

Annons
Boca Raton – där Madeleine och Chris kanske kommer att bo.

Så mycket kostar det

Husbytet kan bli en dyr affär för Madeleine och Chris. Ett hus i West Palm Beach kan kosta, beroende på graden av lyx, upp till 130 miljoner kronor. Men då ska det vara en riktig supervilla. I snitt kostar husen där ungefär 12 miljoner kronor, om man ser till den så kallade “luxury market”. Madeleine och Chris har tidigare valt att hyra sina bostäder i USA – och då baseras hyran på vad priset skulle kosta vid en direkt försäljning.

I Boca Raton gäller högre priser. Där ligger snittpriset på nästan 25 miljoner kronor för ett köp.

– Om de satsar på Floridas västkust blir det förmodligen Naples eller Marco Island, det är västra sidans VIP-städer, säger Susanne.

Gunnar Thulin är en erfaren mäklare och expert på Florida-området.
Annons

Gunnar Thulin är registrerad fastighetsmäklare i Florida sedan flera år och har hjälpt ett stort antal svenskar att hitta sin vinterbostad i värmen. Han förklarar varför många välbeställda i Florida föredrar att bo i det som brukar kallas “gated communities”.

– Där är infarten alltid bevakad och bara boende eller föranmälda gäster släpps in. De har alltid tennisbanor och klubbhus och ofta en eller två 19-håls golfbanor. Träffarna efter rundan på 19:e hålet med eftersnack är populära. Det finns aktiviteter de flesta kvällar i veckan. Man blir snabbt bekant med många andra, säger Gunnar.

– Trivseln här nere varierar lite på var man bor. På Floridas framsida där Miami och Fort Lauderdale är de mest kända städerna är det mycket trafik och ett hett nattliv. Där hamnar alla kändisar alltifrån Al Capone till Madonna och president Trump. De störs inte av turister eller trafiken eftersom de bor i avskärmade herrgårdar med helikopterplatta vid garaget.

“En känd bekant som bor där”

Om Madeleine och Chris vill hyra sin bostad, så är Gunnar speciellt förtjust i området The Landings i Fort Lauderdale.

– Ett väletablerat community med både lägenheter och villor. Det ligger dessutom vid flodstranden och man kan ta sin kvällspromenad vid sjökanten, säger han.

Annons

– I månadsavgiften ingår medlemskap i golfklubben, fri tennistid, lyxigt gym och mer. Ett flertal restauranger finns inom området. Här finns också en marina där man kan ha sin båt. Jag hade en känd bekant som bodde där, Kalle Hansen, som startade Hansen Racing vilket fortfarande drivs, nu av hans söner. Han hade senare en villa här nere med egen skjutbana inomhus.

En stor anledning till att så många kändisar söker sig till Floridas lyxigare områden är trygghetsfaktorn.

– Vi har en stor polisstyrka och de är inte att leka med. Man ser dem nästan aldrig, men de finns hela tiden på vakt. I Cape Coral där jag bor garanterar polisen att vara på plats inom 5 minuter trots att staden är lika omfångsrik som stor-Stockholm.  Inte illa, säger Gunnar.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Hetaste tipset – här kommer Madeleine och Chris bo”

 1. Helena FIN skriver: 1 februari, 2020

  Alltså ingen vet nånting, bara att det skall vara “lyxigt”. Mycket lyx varje dag i denna tidning.


 2. Anita skriver: 1 februari, 2020

  Men på riktigt! Är det detta våra skattepengar ska gå till? Madeleine borde avsäga sig apanaget. Nu!


  1. Jessica skriver: 3 februari, 2020

   Madeleine har inget apanage hon får endast betalt när hon gör någon insats på uppdrag av Kungen vilket är helt rimligt. Kolla fakta innan du kritiserar!


 3. Anita skriver: 1 februari, 2020

  Anar att denna kommentar inte publiceras.


 4. charlotte skriver: 3 februari, 2020

  Madeleine tror att hon har samma ställning som sina fastrar. Hon är dock HKH och vi borde informeras om var hon håller hus.


  1. Bea skriver: 4 februari, 2020

   Familjen behöver inte informera en enda kotte om var de är bosatta. Privat är privat.
   Du kanske tillhör den skaran med fotografer som iklädd halmhatt och kamera hänger i en palmtopp för att få en bra bild att sälja till högstbjudande. Nyfikenheten har inga gränser hos vissa personer.


 5. Monarkist skriver: 3 februari, 2020

  Det är dags att Chris och Madeleine får ha sitt boende hemligt och att Madeleine avsäger sig HKH-titeln. Då kan hon arbeta och tjäna pengar utifrån hur mycket hon vill lägga ner på arbete kontra privatliv. Hon kan komma hem ibland ändå för vissa uppdrag. Hon är ju fortsatt prinsessa och dotter till sina föräldrar. En HKH-titel känns dock inte relevant. Tycker jag.


 6. Daga skriver: 4 februari, 2020

  Aldrig ! Att kungen skulle ta titeln ifrån sin dotter.Den är ett födelsemärke hon för alltid kommer bära.Mrs i USA. Prinsessa i Sverige.
  Ursprunget bär man med sig i alla väder.Du kan tilldelas fina titlar under färden de är ytliga som ett myggbett kliar lite men försvinner. Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar