Hillary Clinton ger sig in i bråket om Meghan

Det är många som står upp för hertiginnan Meghan efter all kritik hon fått utstå i pressen, och nu kommer en av USA:s största politiker till undsättning.

För ett par veckor sedan röt prins Harry ifrån mot medierna en gång för alla. I uttalandet sa prinsen att han inte längre “tyst kan se på när Meghan lider” och att de brittiska tidningarna har gått för hårt på Meghan det senaste året. Både under graviditeten och under Archie Harrisons första månader.

Harry jämförde Diana med Meghan

Om inte medierna skämdes då, gjorde de säkerligen det när prins Harry jämförde deras skriverier som de som hans mamma, prinsessan Diana.

– Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma kraftfulla makt. Min största skräck är att historien upprepar sig.

Samtidigt som uttalandet kom valde prins Harry och Meghan att stämma den brittiska tidningen Mail on Sunday som publicerat ett personligt brev som Meghan hade skrivit till sin skandalomsusade pappa, Thomas Markle. Meghan betalar advokatkostnaderna privat.

Harry och Meghan

Harry satte ner foten mot medierna en gång för alla.

Nu ger sig en oväntad röst in i debatten kring skriverierna om Meghan. I en ny intervju med Hillary Clinton i Sunday Times of London, kommer frågan upp om vad Hillary tycker om att hertigparet stämmer brittisk media.

Hillary kritiserar då hur medierna behandlat hertiginnan, och menar på att en anledning till att Meghan kritiseras så hårt är för att hon har två olika etniciteter.

– Jag måste säga att hur hon har behandlats är oförklarligt. Ifall det har att göra med att hon har två etniciteter, borde alla skämmas, sa Hillary i intervjun. Hon tillägger även med att hon själv tror att så är fallet.

Meghan bryter normer

Senare i intervjun nämnde hon också att Meghan har fått ta emot mycket kritik för att hon går emot de kungliga normerna.

– Hon hade en karriär först som hon var stolt över och har tack och lov en röst som hon fortsätter använda. Vem som helst som försöker bryta normer får utstå kritik.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: