Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Historien bakom bröllopsbilden alla talar om

22 maj, 2018, 11:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Kärleken som syntes mellan prins Harry och Meghan var obeskrivlig när de sa ja till varandra inför världens ögon och deras 600 gäster. Men ett ögonblick har fått extra stor uppmärksamhet.
Annons

En bild säger mer än tusen ord, sägs det. Och ibland är det verkligen sant.

Sedan vigselceremonin mellan prins Harry och Meghan Markle i lördags är det många som inte har kunnat slutta titta på denna bild här nedan, tagen uppifrån på det nyblivna hertigparet av Sussex när de åker fram i sin öppna vagn, Ascot Landau-vagnen. Av alla bilder de hundratals samlade fotograferna tog, har just denna blivit viral. Och vi förstår varför. Den är makalöst vacker!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Bilden alla talar om från bröllopet mellan Meghan och Harry.
Bilden alla talar om från bröllopet mellan Meghan och Harry.

Vi ser Meghan och Harry hållandes varandras händer, den dyrbara slöjan skapar ett berg av spets framför brudens knän. Fotografen har fångat dem i en stund av lugn, omgivna av tusen och åter tusen människor som vi på bilden inte ser en skymt av, men som Meghan och Harry tittar på. I Meghans knä ligger hennes brudbukett, med fylld av prinsessan Dianas favoritblommor.

Annons

Fotografen bakom bilden heter Yui Mok och avslöjar att bilden togs av en ren slump, från taket på George IVs övergång vid Windsor Castle. Fotografen, som för dagen arbetade för bildbyrån Press Association (PA), hyllar dessutom doldisarna bakom bilden.

– Jag vill passa på att hylla bildredigerarna på PA. Jag skickade råfilerna direkt från kameran, därefter har de beskurit och redigerat bilden. De får sällan någon uppmärksamhet medan vi fotografer tar åt oss all ära för bilderna, säger han på instagram när bilden uppmärksammades.

För den som är än mer intresserad av den tekniska biten avslöjar Yui Mok dessutom att kamerahuset som användes var en Canon EOS 1Dx Mark II tillsammans med en 70-200mm lins.

Foto Stella pictures

Annons