Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Historiska bilden! Harry och William återförenade vid Elizabeths kista – kusliga detaljen

19 sep, 2022, 10:15 
AvIbraheem Alsalman

Prins Harry och William samt Meghan Markle och Kate Middleton har anlänt för att ta farväl av drottning Elizabeth.

Annons
Statscheferna anländer till London – Svensk Dam på plats vid Buckingham PalaceBrand logo
Statscheferna anländer till London – Svensk Dam på plats vid Buckingham Palace

Den 8 september klockan 19.30 stod världen still.

Det brittiska kungahuset meddelade i ett officiellt pressmeddelande att drottning Elizabeth har somnat in, efter 70 år vid makten. Tidigare samma dag gick kungafamiljen ut och berättade att drottningens hälsa hade försämrats och att hon behövt uppsyn av läkare.

Ett par timmar senare avled hon, i sin säng i Balmoral i Skottland. Hon blev 96 år gammal.

Hela familjen blixtinkallades för att ta farväl. Men prins Harry landade en kvart försent och hann aldrig säga hej då till en älskad morfar. När han väl landade var han ensam – Meghan Markle var inte på plats.

Annons

Enligt uppgifter till Daily Mail var Meghan Markle inte välkommen. Hennes relation till kungafamiljen har minst sagt varit kylig – med många olika bråk. Det hela grundas i att hon har känt sig orättvist behandlad vilket har lett till att hon till slut lämnade kungahuset för att flytta till USA – med prins Harry.

Efter alla bråken – nu är Harry och William på plats

Enligt BBC:s hovreporter kan det ha handlat om att hon var orolig över att inte känna sig välkommen. Även kung Charles ska ha meddelat prinsen att det inte skulle vara passande att Meghan Markle följde med.

Men det var inte bara Meghan som var frånvarande. Det var även hertiginnan Kate. Anledningen var att hon var tvungen att stanna med barnen prins George, 9, prinsessan Charlotte, 7 och prins Louis, 4, som gjorde sin första skoldag.

Annons

Nu är alltså alla samlade. Harry och William gick sida vid sida bakom sin farmors kista förra veckan, vilket oundvikligen påminde om när prinsarna gick bakom sin mamma Dianas kista efter hennes död 1997.

Men varken Meghan eller Kate fick vara med i processionen, utan färdades istället i bilar till Westminster Hall. Det fick brittisk press att direkt börja spekulera om en eventuell spricka mellan svägerskorna. Detta eftersom de åkte i två olika bilar – istället för tillsammans i en och samma.

Prins Harry har tidigare meddelat att han kommer att släppa en bok. Den kommer handla om brittiska kungafamiljen och enligt samstämmiga uppgifter kommer Harry att avslöja besvärande detaljer för hela familjen. Enligt en källa kommer prinsen att ge sig på kung Charles. Något som har skapat stor oro inom brittiska kungafamiljen. Samtidigt står det nu klart att boken kommer att skjutas upp till följd av drottningens bortgång. Han ska även skriva ett eget kapitel om hennes begravning.

Annons
Annons