Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Historiskt vinterdop för Carl Philip och Sofias andra barn

05 apr, 2017, 16:15 
Margareta
Spännande!
Annons

I september är Sveriges nästa prins eller prinsessa beräknad att födas, vilket betyder att vi kommer att vara med om det allra första vinterdopet sedan Hagasessornas tid, då exempelvis prinsessan Margaretha döptes den 3 februari 1935.

Denna nya kunglighet kommer troligtvis att döpas någon gång i december, och i och med vinterdopet kommer ceremonin bli historisk.

Prinsessan Margarethas dop, omgiven av granar i sin mammas armar.

Men prinsessan Margaretha döptes i Storkyrkan. Denna nya kunglighet kommer att döpas i Drottningholms slottskyrka, en plats som under december månad bär på en av de mest kärleksfulla stunderna i svensk kunglig historia. Det var ju under december, i just denna kyrka, som prins Bertil och Lilian äntligen fick varandra. Efter år av smusslande kunde de säga ja till varandra och visa sin kärlek offentligt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och nu, framför samma altare och under samma tid på året, kommer prins Bertils älskade fadderbarn prins Carl Philip döpa sitt andra barn.

Prins Bertil och Lilian efter bröllopet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har under både bröllop och dop valt att göra ceremonierna otroligt personliga. Och kanske kommer de att hylla Lilian och Bertil under ceremonin. Det skulle självklart vara extra fint om de valde Bertil och Lilians bröllopsdag den 7 december. Då kommer barnet vara alldeles lagom stort. Dessutom kommer hela den svenska kungafamiljen vara hemma i Sverige i samband med Nobel den 10 december.

Foto IBL

Annons