Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hit reser kungligheterna: Apulien i Italien

27 maj, 2017, 16:00 
Agneta Nisbeth
En av prinsessan Madeleines favoriter.
Annons

I sydöstra Italien hittar vi den soliga regionen Apulien, (Puglia) där prinsessan Madeleine och Chris semestrat med familjen på den lyxiga resorten Borgo Egnazia som ligger utanför regionens huvudstad Bari.

I Baris centrum hittar man charmiga gator att strosa runt på och spännande affärer att shoppa i. Här finns flera vackra kyrkor, bland annat den berömda 1100-tals basilikan, Basilica di San Nicola. Det finns också många bra restauranger, några av dem kan ni hitta på Piazza Mercantile, eller på Piazza del Ferrarese. Dessutom finns det en härlig strand att sola på och ett kristallklart vatten att bada i, även om de allra bästa stränderna ligger en bit utanför staden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ett annat restaurangtips är kanske mer för upplevelsen än själva maten, men Ristorante Grotta Palazzese i staden Polignano a Mare är ett av landets mest fotograferade krogar.

Missa inte heller en utflykt till den unika staden Alberobello med sina vitkalkade traditionella trulli-hus, formade som vita koner i det soldränkta landskapet. Några av Trulli-husen är i dag lyxiga hotell eller små affärer.

Foto: IBL/Stella Pictures

Annons