Hit reser kungligheterna: Spetses i Grekland

Hit reser kungligheterna: Spetses i Grekland
Greklands exkungafamilj seglar här.
Annons

På den grekiska ön Spetses kan man stöta på den grekiska ex-kungafamiljen. Det var också här på ön som prins Nikolaos och hans Tatiana höll sitt vackra sommarbröllop i den lilla kyrkan Sankt Nikolaos 2010 med gäster som kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Här bor man i Spetses stad som i princip är bilfri, bra bussar och annan nyttotrafik tillåts. Här finns inte några historiska minnesmärken eller andra större sevärdheter, hit kommer man istället för att leva ett stillsamt liv vid vattnet.

Annons

Det femstjärniga lyxhotellet Poseidonion Grand är en favoritplats för exkung Konstantin och hans stora familj. Hotellet som ligger i hamnen är byggt i belle époque-stil har också en prisbelönt restaurang. Är man inte vid fullt så stadd kassa går det bra att hitta andra betydligt billigare boenden på ön.

I gränderna ovanför och naturligtvis även på själva strandpromenaden finns ett stort antal tavernor och restauranger i olika prisklasser. Shoppingen består av både lyxbutiker som Ralph Lauren som andra mindre boutiquer i de vackra gränderna, ni kan hitta både sköna sommarkläder och handgjorda smycken. Den grekiska exkungafamiljen älskar att segla i vattnen utanför ön, som ni ser på bilden här från förra sommaren.

Annons

Foto: IBL/Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar