Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hjärtskärande mötet för prinsessan Josephine – Frederik och Marys beslut

04 jul, 2024, 11:00 
Victoria Morand
Prinsessan var minst sagt besviken.
Annons
Här skrivs historia! Kungen & Silvia tar emot Frederik & Mary – första statsbesöketBrand logo
Här skrivs historia! Kungen & Silvia tar emot Frederik & Mary – första statsbesöket

Den danska kungafamiljen har i veckan genomfört ett uppmärksammat statsbesök i Sisimiut, på Grönland, där de under besöket har genomfört en rad kungliga uppdrag och åtaganden. På plats var kungaparet, kung Frederik och drottning Mary – men även två av deras barn, prins Vincent och prinsessan Josephine.

Besöket bjöd på många höjdpunkter, men också ett oväntat ögonblick av dramatik.

Ida Marie Odgaard

Frederik och Marys tvillingpar följde som sagt med till ön och liksom kungaparet själva, inblandade de sig i en rad officiella utnämningar.

Annons

Tuffa ögonblicket

Vi är vana vid att se prinsessan Josephine med ett stort leende och glittrande ögon – men så var inte fallet när kungafamiljen besökte Sisimiut Museum.

Under en rundtur på det berömda museet stötte familjen på en samling uppstoppade renar. Detta uppskattades inte av prinsessan, som såg märkbart besviken och illa till mods ut.

Renar är bland de djur som urbefolkningen på Grönland har jagat i århundraden – del av historien, javisst! Men uppskattat av den unga prinsessan? Knappast.

Ida Marie Odgaard

Medan prins Vincent uppenbarligen iakttog djuren med intresse, fotograferades Josephine med ett sorgset ansiktsuttryck. Det verkade som om den unga prinsessan tyckte synd om de uppstoppade renarna.

Annons

Vi får hoppas att Josephine njöt mer av resten av resan!

Bild: TT

Annons