Hockeykungen mötte kung Carl Gustaf på slottsmiddag

Kungen och drottningen bjöd under onsdagen 150 gäster på en fyrarätters representationsmiddag på slottet. På plats fanns också hockeykungen Peter Foppa Forsberg.

Drottning Silvia kom med käpp till onsdagens representationsmiddag på slottet – den andra för året – tillsammans med kung Carl Gustaf. Bland gästerna hittade vi Colin Nutley och Helena Bergström och hockeykungen Peter Foppa Forsberg med sin Nicole Nordin.

På plats fanns givetvis också kronprinsessan Victoria och prins Daniel men också prins Carl Philip som slitit sig från studierna. Den enda som saknades under kvällen var prinsessan Madeleine som fortfarande är i USA.

hovets hemsida kan man läsa vad som bjöds att äta under kvällen, bland annat pernoddoftande havskräftbuljong med löjromsravioli, stekt slätvarsfilé med blåmusselskum, helstekt dilammytterfilé med timjansky. Middagen avslutades med karamellbavaroise med citronkräm och sorbet.

Ni kan se fler bilder från middagen i vårt bildspel här nedan.

I nummer 17 av Svensk Damtidning får ni ett ännu större reportage från festligheterna på slottet.

Av Agneta Nisbeth

Foto Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om kungamiddagen på bloggen Bakom Kulisserna››

Drottning Silvia köpte årets första majblomma››

Drottning Silvia ska snart ut på en ny resa››

Kronprinsessan Victoria mötte militärer››

Prinsessan Madeleine kommer hem till Victoriadagen››

[smooth=id: 546; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]