Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Höggravida prinsessan Nathalie har gift sig

02 jun, 2010, 13:44 
Agneta Nisbeth
Annons
nathalie-alexander

Prinsessan Nathalie av Sayn-Wittgenstein-Berleburg har gift sig med sin trolovade Alexander Johannsmann, och om bara ett par månader kommer första barnet.

Som Svensk Damtidning tidigare skrivit förlovade sig prinsessan Nathalie av Sayn-Wittgenstein-Berleburg  med Alexander Johannsmann i julas. Och nu har bröllopet redan stått, rapporterar bland annat bt.dk och www.side2.no. I juli väntas parets första barn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Nathalie och Alexander Johannsmann har gift sig.
Prinsessan Nathalie och Alexander Johannsmann har gift sig.

Hästintresse

Prinsessan Nathalie är prinsessan Benediktes och prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburgs yngsta dotter. Hon är 35 år gammal och bor i Tyskland där hon arbetar med sitt största intresse – hästar och hästuppfödning. Nathalie är en duktig tävlingsryttarinna som vunnit flera priser. Och hennes nyblivne make passar henne som hand i handske – för Alexander, 32, jobbar nämligen på ett företag specialiserat på hästtransporter. Han är uppvuxen i en miljö där hästar och hästsport alltid spelat en stor roll. Hans far är en välkänd tysk ryttare som efter en lång internationell idrottskarriär nu är en erkänd tränare i hoppning.

Annons

Ogift och gravid

Att en prinsessa blir gravid innan hon är gift är en ovanlighet i kungliga kretsar. Men barnet är mycket välkommet i den Berleburgska familjen.

– Både prins Richard och jag är väldigt glada å det unga parets vägnar, sa blivande mormor, prinsessan Benedikte till Billed-Bladet tidigare i år.

Vigseln ägde rum hemma på slottet i Berleburg, Tyskland och med vid den privata ceremonien var den närmaste familjen, bland andra prinsessan Nathalies två syskon prins Gustav, 41, och prinsessan Alexandra, 39. Nästa år kommer dock ett större kyrkobröllop att äga rum. Prinsessan och hennes man kommer att bosätta sig på prinsessan Nathalies fars slott Berleburg, där bruden driver ett stuteri.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

 

Läs också:

Annons