Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hollands "Hagasessor" återförenade

26 apr, 2013, 08:09 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Annons
Det är inte varje dag som Beatrix och hennes tre systrar träffas alla fyra

Det är inte varje dag som Beatrix och hennes tre systrar träffas alla fyra. Men när det vankas Drottningdag och trontillträde återförenas kvartetten.

Vi kan kalla dem “Hollands Hagasessor”. Precis som vår kungs systrar är Julianas döttrar fyra till antalet. Med bara några dagar kvar till trontillträdet i Amsterdam återförenades prinsessorna Irene, Margriet, Christina och drottning Beatrix. Dessutom firar man ju traditionellt Drottningdagen såhär i Valborgstider.

Annons

Konsert

Systrarna närvarade vid “Koninginnedagconcert”, Drottningdag-konserten på kungliga palatset Noordeinde i Haag. Till vänster ser vi Irene med sonen Jaime Bourbon Parme.

Guddotter

Ovan ser vi mor och dotter. Det är Beatrix guddotter prinsessan Margarita till vänster och Irene. Båda har varit i blåsväder och inte alltid välkomna i kungafamiljens innersta krets.

Den 29 april 1964 gifte sig Irene med prins Carlos Hugo av Bourbon-Parma, mot drottning Julianas vilja. Före äktenskapet hade Irene konverterat till katolicismen, och nu förlorade hon arvsrätten till den nederländska tronen.

Fick tvillingar

Irene och Carlos Hugo var länge barnlösa, men 1970 föddes deras äldste son, prins Carlos. 1972 föddes tvillingarna Jaime och Margarita, och 1974 föddes prinsparets yngsta dotter, prinsessan Maria Carolina.

Skilsmässa

1981 slutade Irenes och Carlos Hugos äktenskap med skilsmässa. Numera föredrar prinsessan Irene att kalla sig för Irene van Lippe-Biesterfeld.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Det är inte varje dag som Beatrix och hennes tre systrar träffas alla fyra

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press

Annons