Holländska sessornas äventyr med mamma, pappa och jultomten

Julens förväntningar och traditioner börjar redan i mitten av november i Holland.  Så i lördags när det var dags att välkomna jultomten – tog kronprins Willem Alexander och kronprinsessan Máxima självklart med sig sina små sessor för att fira denna tradition…

I lördags tog kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima sina tre små prinsessor, Catharina Amalia, Ariane och Alexia, till Scheveningen för att vara med på det årliga välkomnadet av Sinterklaas, vilken är den holländska versionen av jultomten.

Kasta godis

Denna holländska tradition äger rum i mitten av november varje år. Med en ångbåt anländer Sinterklass tillsammans med sina assistenter Zwarte Piet, Svarte Petter, till hamnen och sedan blir det en parad längs gatorna.

Sinerklass ska enligt traditionen sitta på en grå häst och alla som är utklädda till Zwarte Piet kastar godis och pepparkaksliknande kakor in i folkmassan. Barnen jublar och sjunger välkomnande julsånger.

Vinkade glatt

Den holländska kronprinsfamiljen smälte in som vilken vanlig familj som helst och de söta småsessorna vinkade glatt till Sinterklass och Zwarte Piet.

Det var med andra ord en härlig familjelördag för den holländska kronprinsfamiljen.

Av Anna Frödell

Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 445; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Läs även:

Härliga bilder på holländska kronprinsfamiljen »