Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hon är okända kvinnan på promenad med Madeleine – fångade på bild i New York

19 okt, 2023, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
Prinsessan Madeleine, KARINI GUSTAFSON-TEIXEIRA

Vem är det Madeleine går och samtalar så intensivt med?

Annons
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Prinsessan Madeleine befinner sig i New York i samband med galan för World Childhood Foundation som var tidigare i veckan. På plats var mamma Silvia och maken Chris – men vem är kvinnan hon setts promenera med?

Madeleines bokdebut

Prinsessan Madeleine har varit engagerad i Childhoodstiftelsen sedan barnsben då mamma Silvia kom hem och berättade om arbetsdagen. När hon blev gammal nog ville hon själv vara med och hjälpa till då hon ärvt sin mors brinnande intresse för barns rättigheter.

Annons

I snart 10 år har hon nu arbetat aktivt tillsammans med Childhood och 2021 blev hon vice hedersordförande och jobbar sida vid sida med Silvia.

Efter att ha jobbat på Childhood i flera år kände Madeleine att de viktiga frågorna som de jobbade med i många fall inte nådde hela vägen fram till barnen utan stannade i vuxenvärlden. År 2019 debuterade därför Madeleine som barnboksförfattare och släppte boken ”Stella och hemligheten”.

Boken fokuserar på att få barn att våga stå upp för sig själva och våga säga nej, vad som är bra och dåliga hemligheter och hur man är en bra kompis.

Prinsessan Madeleine, barnbok
Madeleine i samband med boksläppet av "Stella och hemligheten" i början av juni 2019.

Madeleines och doldisväninnan

I samband med Childhood-galan i början av veckan är Madeleine fortsatt i New York. Häromdagen sågs hon promenera med en okänd kvinna – eller känner vi kanske igen henne? Hon heter Karini Gustafson-Teixeira.

Annons

Karini är född och uppvuxen i Mexiko och har en bakgrund som ekonomisk och politisk analytiker. I över ett decennium har hon nu jobbat som konsult för olika ideella organisationer och sitter i styrelsen för World Childhood Foundation i New York.

Där har hon bland annat hjälpt till att skapa två internationella medvetenhetskampanjer om sexuella övergrepp och utnyttjande av barn tillsammans med ingen mindre än prinsessan Madeleine. Karini var även medskribent till boken ”Stella och hemligheten”.

Annons
Prinsessan Madeleine, KARINI GUSTAFSON-TEIXEIRA
Madeleine och Karini lämnar över deras bok "Stella och hemligheten" till Emma Örtlund från Glada Hudik 2019.

Madeleine och Karini har alltså varit kollegor en längre tid och de är även vänner privat. Karini var bland annat gäst på prinsessan Adriennes dop.

Margareta Thorgren, KARINI GUSTAFSON-TEIXEIRA
Karini i matchande rosa outfit med hovets informationschef Margareta Thorgren vid prinsessan Adriennes dop 2018.

Foto: Stella / TT

Annons