Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hon är Sofias hemliga stöd i krisen

12 jan, 2016, 09:43 
Annons
Sofia-1

Exdrottning Sofia av Spanien var med under firandet i Luxemburg, när forne storhertigen Jean I fyllde 95 år.

När det krisar som värst söker prinsessan Cristina stöd och tröst hos sin mamma. Nu står Sofias yngsta dotter, som är åtalad för att vara medbrottsling för förskingring och penningtvätt, för sitt livs största kris.

Cristina-

Rättegången på Mallorca har kablats ut över hela världen och Cristinas skandal har fått republikanerna att skrika allt högre.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia-45

Samtidigt är prinsessan en fyrabarnsmamma som älskar sin familj över allt annat. Hon har kanske inte varit helt medveten om sin makes göromål. Cristina sägs vara oerhört ledsen och rädd och utan sin mor hade hon aldrig klarat av den stora pressen.

Tröstat

För exdrottning Sofia har tillvaron också gått i moll. Hon har tröstat sin dotter, talat med henne, hjälpt till att ta hand om barnbarnen. Hon har oroat sig för framtiden:

– Vem ska ta hand om de fyra barnen om både Inaki och Cristina tvingas sitta i fängelse?

Annons
Cristina-3

Trots alla problem orkar exdrottning Sofia av Spanien hålla huvudet högt. Hon fostrades reda i vaggan till en kunglighet, eftersom pappa var kung av Grekland och mamma drottning Fredrika, född prinsessan av Hannover.

Sofia-3

Hennes hemliga stöttepelare i livet är prinsessan Irene. Utan systern hade Sofia aldrig klarat av att både ta hand om sin ledsna dotter och barnbarn och dessutom hjälpa kung Felipe och drottning Letizia i deras uppdrag.

Annons
Irene-23

Prinsessan Irene var brudtärna när Sofia gifte sig med den reslige Juan Carlos 1962.

För Irene blev det inget bröllop. Hennes stora kärlek svek henne och gifte sig med en annan. Det tog så hårt i hjärtat att hon aldrig gifte sig. Irene står även sin bror nära, exkung Konstantin och systerdotter Cristina, som döpte sin enda dotter Irene efter mostern. Då kan man ju förstå vad Sofias syster betyder för familjen.

Konstantin-3

Irene flyttade till Indien med sin mor, änkedrottning Frederika. Men sedan mamman dog har Irene bott i Spanien, i en egen våning hemma hos Sofia i Zarzuela palatset.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Allo ver press, Stella Pictures

 

 

Annons