Hoppade plötsligt av hovet – ex-anställd bryter tystnaden om Victorias beteende

23 maj, 2023, 04:00 
Kronprinsessan Victoria
Före detta hovmarskalken Karolin A. Johansson berättar sanningen om kronprinsessan Victoria.
Annons

Kronprinsessan Victoria har stora ambitioner i allt hon gör. Det innebär att hon också ställer höga krav på sin omgivning.

Karolin A. Johanson orkade sju år i kronprinsessans tjänst. Hon var hovmarskalk och chef för H.K.H. Kronprinsessans hovstat innan hon plötsligt avgick 2019.

I en intervju med Svensk Dam berättar Karolin sanningen om hur det var att jobba så nära inpå Sveriges framtida drottning.

Modeexpertens dom om Victorias val
Modeexpertens dom om Victorias val

Före detta anställda berättar sanningen om kronprinsessan Victoria

Recept.se Nyhetsbrev
Kronprinsessan Victoria och Karolin A. Johansson
Karolin lämnade sitt jobb på hovet.

Så här säger Karolin när hon ombeds sammanfatta sin tid på hovet.

– Väldigt mycket arbete och vansinnigt roligt. Jag är så tacksam att ha fått förtroendet att stå bakom kronprinsessan för att hjälpa och stötta, säger Karolin.

Annons

– Att se kronprinsessan möta människor och med sin outtömliga nyfikenhet få dem att berätta om sig själva och vad de gör, det är lika inspirerande varje gång.

Karolin var med om mycket under sina sju år på hovmarskalksposten. Men hon pekar ut en specifik händelse som speciell.

– Självklart var kronprinsessans 40-årsfirande en verklig höjdpunkt. Jag var ansvarig för firandet och att till slut, efter månaders arbete få stå – i strålande sol – och se alla människor som hade samlats, det var en helt otrolig känsla, säger Karolin.

"Hon har verkligen gjort avtryck"

Och hur var då Victoria som chef? Tja, det märks tydligt att Karolin inte haft något att klaga på där.

– Jag har aldrig träffat en människa som är så omtänksam, varm och klok. Men oavsett hur mycket vi hörs framöver så finns hon alltid i hjärtat. Hon har verkligen gjort avtryck, säger hon.

Som hovmarskalk och chef för kronprinsessans hovstat fick Karolin ansvara för Victorias officiella program. Hon kom till hovet från en karriär i Regeringskansliet, där hon hade varit pressekreterare hos dåvarande kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth. Tidigare hade hon också jobbat som pressekreterare och politiskt sakkunnig hos Cristina Husmark Pehrsson, Sven Otto Littorin och Beatrice Ask.

Annons