Hotet mot Madeleine – kan straffas med böter!

Nu behöver prinsessan Madeleine följa ytterligare restriktioner för att skydda sig mot coronaviruset. Miami, där prinsessan bor med sin familj, är hårt drabbat av viruset.
Slå på ljud

Så här års brukar prinsessan Madeleine alltid befinna i Sverige. Hon älskar den svenska sommaren och när Svensk Damtidning träffade henne i juni förra året talade hon mycket om hur lycklig hon var över att vara hemma, ”nu när Stockholm är som vackrast”.

Men i år är hon som bekant fast i Florida. Att bo på andra sidan Atlanten i vanliga fall innebär värme, stränder och palmer som svajar i vinden. Men mitt i en pandemi känns det nog inte lika lockande. Madeleine, Chris och barnen har behövt isolera sig i sitt hus större delen av våren, och restriktionerna ser inte ut att lätta under den närmsta tiden.

Sjukhusen i Miami är snart fulla

Madeleine bor i samhället Pinecrest i Miami och Florida, delstaten som Miami ligger i, har drabbats hårt av coronaviruset hittills och det verkar bara bli bara värre. Såväl antalet smittade som antalet dödsfall till följd av coronaviruset ökar kraftigt och senast för några dagar sedan meddelade Florida att 15 000 nya bekräftade fall finns i området. I Miami börjar sjukhusen bli fulla och prinsessan Madeleine följer såklart nyheterna dagligen.

I och med den ökade smittorisken, är det numera obligatoriskt att bära munskydd när man rör sig i Miami. Ifall man bryter mot det och går utanför sin bostad oskyddad riskerar man att få böta 1000 svenska kronor. Nu håller sig nog Madeleine och hennes familj hemma så mycket det bara går, men ifall de skulle vistas ute finns det nu alltså ännu fler restriktioner att förhålla sig till.

Slå på ljud