Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet avslöjar: Hemliga förberedelserna inför Victoriadagen

13 jul, 2022, 19:30 
Kronprinsessan Victoria 45 år Victoriadagen 2022

Det krävs en hel del förberedelser inför en så stor dag som kronprinsessans födelsedag!

Annons
Här anländer kungafamiljen till Jill Johnsons konsert på Solliden!Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Jill Johnsons konsert på Solliden!

Imorgon är dagen vi har väntat på äntligen här: Victoriadagen!

Ja, torsdagen den 14 juli är kronprinsessans födelsedag. I år fyller hon dessutom 45, vilket givetvis ska firas ordentligt.

Bland annat kommer Victoria, med familj, åka häst- och vagn kortege genom Borgholm, för att sedan njuta av den fantastiska Victoriakonserten.

I år kommer stjärnor som Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell samt Jonathan Johansson bjuda på musik under kvällen.

Hovet avslöjar: Hemliga förberedelserna inför Victoriadagen

Men en stor och viktig dag som Victoriadagen kräver ju givetvis en hel del förberedelser och planering.

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar om arbetet och övningarna inför firandet i en intervju med Svensk Dam:

Annons

– Det är inget jag kan kommentera hur man förbereder sig. Det är en säkerhetsorganisation som hanterar det. I morse genomfördes det ett genrep med hästar och säkra upp tider så allt funkar som det ska. Det finns ett säkerhetstänk i detta, naturligtvis, säger hon.

Kronprinsessan fyller 45 år!

Margareta Thorgren berättar även att man har ett stort säkerhetstänk under Victoriadagen.

– Vi samarbetar väldigt mycket med SÄPO och vår säkerhetsorganisationen som sköter den delen. När det gäller själva hästkortegen är det hovstallet som har ansvar för hästar och vagn och den säkerheten gällande var man kan ha en hästkortege. Sen ansvarar Säpo för säkerheten gällande kungafamiljen.

Så firar prinsessan Estelle och prins Oscar mamma Victoria

Margareta Thorgren berättar även att både Estelle och Oscar förväntas vara med under kortegen och Victoriakonserten imorgon.

– Jag tror att båda barnen är med, alltså prinsessan Estelle och prins Oscar är med. De kommer vara med och åka från Solliden vid 17.30 och gå på hästkortegen. Sen kommer de att åka i den med hästar genom Borgholm och sen är det fram till konserten, där båda är med, säger hon till Svensk Dam.

Foto: TT

Annons