Hovet avslöjar – så mår Sofia i sin graviditet

prinsessan sofia

TT
Prinsessan Sofia fortsätter volontärarbeta så länge hon kan!
Marie Hellqvists debut i offentligheten!
Slå på ljud

För den som följer det svenska kungahuset har det varit ordentliga svängningar, och särskilt för prinsparet, som drabbats av motgång. I december förra året meddelade plötsligt hovet att Carl Philip och Sofia testat positivt för corona båda två och nu skulle inleda självisolering.

Bara veckan innan hade flera ur kungafamiljen samlats för att säga adjö till Walther Sommerlath på hans begravning och misstankar om att flera kanske kunde ha smittats kom upp till ytan omedelbart.

Men resten av kungafamiljen testade negativt och alla kunde andas ut!

Beskedet om Sofia – som oroade drottningen

Bara veckan efter coronabeskedet kom nästa besked från hovet, nämligen det att prinsessan Sofia var gravid och väntar sitt tredje barn. Återigen ett tillfälle då man ska ta det extra lugnt, då Folkhälsomyndigheten har nämnt graviditet som en extra riskfaktor när det kommer till coronaviruset.

Nu har det gått snart en månad och det är inte långt kvar till prinsessans beräknade födelsedatum, och när vi når hovet får vi det efterlängtade beskedet, prinsessan Sofia mår fortsatt bra och ”allt flyter på som det ska”, säger Margaretha Thorgren, hovets informationschef.

Prinsessan Sofia fortsätter volontärarbeta

Prinsessan Sofia ligger inte på latsidan bara för att det inte finns lika mycket att göra. Ända sedan i våras har hon volontärarbetat på Sophiahemmet, något hon fortsätter med så länge hon kan.

Sophiahemmet grundades av kungens farfars farmor drottning Sofia och det är alltså här, på en av de vårdavdelningar som delvis avlastar den övriga sjukvården inom Region Stockholm, som prinsessan Sofia tillbringar två dagar i veckan, bland annat med att städa, desinficera och hjälpa till i köket. Ett deltidsjobb som hon har haft sedan i april.