Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Chris ger upp – bryter mot sin egen regel

31 maj, 2023, 11:01 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill närvarar på nationaldagsfirandet på Skansen, bekräftar hovet i den kungliga kalendern.
Annons
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”

Det blir en nationaldag på Skansen för prinsessan Madeleine och herr Chris O'Neill, går att läsa i den kungliga kalendern.

Detta trots att Chris tackat nej till prinstiteln just för att han inte vill ta sig an kungliga uppdrag:

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, sa han till King 2018.

Hovets ord om prinsessfamiljens Sverigebesök

Redan i mitten av maj kunde hovet bekräfta för Svensk Damtidning att prinsessfamiljen kommer hem till Sverige på nationaldagen:

– Ja, som planerat kommer familjen hem till nationaldagen. Det är en väldigt speciell nationaldag 2023 och det är planerat att de kommer hem i junimånad, sa Margareta Thorgren då.

Annons

– Hur länge de stannar vet jag inte, med anledning av flytten i augusti.

Det har dock inte vara känt huruvida Madeleine och Chris planerat att delta på Skansen-firandet, men nu bekräftas det alltså av hovet.

Det här blir första gången på fem år som Chris närvarar.

De senaste åren har han skippat de flesta stora kungliga sammanhang som dessa. Till exempel lyste han med sin frånvaro på fjolårets Nobelfestligheter och även på Victoriadagen.

Något som helt går i linje med Chris föredragna privata stil. Som han sa i den omtalade King-intervjun:

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det.

Foto: TT

Annons