Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Daniel inkallad till möte på slottet

07 nov, 2023, 10:00 

Prins Daniels uppdrag med kungaparet – en månad senare.

Annons

Kungen har firat 50 år på tronen och betat av ännu en stor händelse i det som stavas kungliga superåret. Samtidigt fortsätter det hektiska årsschemat, som bland annat rymmer drottning Silvias 80-årsfirande.

EXKLUSIVT! Prins Daniel om att hela kungafamiljen samlas på SollidenBrand logo
EXKLUSIVT! Prins Daniel om att hela kungafamiljen samlas på Solliden

Senaste tiden har det dock varit lite lugnare i den kungliga kalendern. Kungafamiljen har njutit av höstlovet och inte minst kronprinsessfamiljen har kunnat unna sig lite avkoppling.

Mellan 25 oktober och 7 november har kronprinsessan Victoria inte haft några uppdrag. Det är så klart ingen slump och enligt uppgifter till Svensk Dam har hon och familjen varit utomlands i samband med höstlovet.

Annons

Daniels och Victorias överraskning

Nu är hela kungafamiljen ”back in royal business”. Under söndagskvällen var kungen, drottningen, prins Daniel och Victoria samlade i Drottningholms slottskyrka för en födelsedagskonsert.

Konserten var tillägnad Silvia, som fick ett smakprov på vad som komma skall inför det stora 80-årsfirandet. Självklart satt huvudpersonen med resten av kungligheterna på hedersplats uppe på balkongen.

Daniel och Victoria, som dök upp på första bilderna sedan höstlovet, överraskade med sin närvaro. De stod nämligen inte med i den officiella kalendern inför Silvias konsert.

Prins Daniel, drottning Silvia, kungen och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel, drottning Silvia, kungen och kronprinsessan Victoria på plats i Drottningholms slottskyrka.

Daniel och Victoria tillbaka i arbete

Det gör de däremot under tisdagen den 7 november. En månad efter sitt senaste kungliga uppdrag med kungaparet, gör både Daniel och Victoria comeback på kungliga slottet.

Annons

Då är det företräde för statsrådet Tobias Billström på agendan. Där närvarar även kungen och Silvia.

Efter det väntar ytterligare en lugn period för Victoria, medan Daniel har en betydligt mer hektisk period med entreprenörsresa till Norge och en resa till Malmö nästa vecka.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria är back in business.

Foto: TT

Annons