Hovet bekräftar – därför är Victoria ledig

Det har varit en intensiv höst för kronprinsessan Victoria. På bara två månader har hon hunnit besöka tre länder. Men nu gapar hennes kalender tom och vi vet varför!

Höstlovsveckan är igång och hovets kalender avslöjar kungafamiljens planer. De officiella uppdragen lyser med sin frånvaro eftersom att alla är lediga just denna vecka.

Umgås med barnen

Kungen jobbar inte förrän på måndag nästa vecka och prins Daniel kommer vi inte att få se förrän tisdagen den 6 november då han ska besöka Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram i Linköping. Kronprinsessan har däremot ingenting planerat under 18 dagar. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovets informationschef som berättar varför.

– Skolan är stängd den här veckan och precis som alla andra småbarnsföräldrar så tar även kronprinsessan tid med sina barn under höstlovet, säger Margareta Thorgren.

Vad ska de göra?

– I och med att det är privat så är det ingenting som vi kommenterar.

Läs mer: Victoria: ”Jag saknar Estelle och Oscar så mycket!”

Victoria och Daniel med barnen i skogen.

Äntligen får Victoria och Daniel lite tid att höstmysa med barnen.

Under den här tiden på året brukar kronprinsessfamiljen åka till Ockelbo för att hälsa på Estelles och Oscars farmor och farfar, men eftersom Victoria är ledig i flera veckor har familjen förmodligen planerat någonting större. Kanske är de och hälsar på prinsessan Madeleine i Miami, Florida? Eller har de valt en annan solsäker destination där Estelle och Oscar kan doppa tårna i kristallklart vatten? Hösten 2016 reste ju de till lyxiga Maldiverna som blev en oförglömlig resa för hela familjen.

Senaste gången Victoria jobbade var den 24 oktober då hon och Daniel närvarade vid Generation Peps “Pep Forum” i Karolinska institutet. Då fick vi bland annat se kronprinsessan “flossa” och prinsen “dabba” för första gången! Nästa gång Victoria är på uppdrag igen är måndagen den 12 november då hon ska träffa representanter från Utrikesdepartementet inför statsbesöket från Italien.

Läs mer: Victoria i ny stor intervju: “Jag stekte pannkakor hela morgonen”

Foto: TT och Kungahuset/Henrik Garlöv