Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar dödsfallet: Camillas stora sorg bara veckor innan kröningen

25 apr, 2023, 09:30 

Drottning Camilla har nåtts av ett tragiskt besked.

Annons

Förberedelserna är i full gång och den 6 maj dukar London upp till fest. Drygt 2000 gäster har bjudits in och människor förväntas trängas på gatorna för att del av kung Charles kröning.

7 saker du inte visste om hertiginnan CamillaBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

Redan dag innan samlar Charles och drottning Camilla alla kungliga gäster i balsalen på Buckingham Palace. Bland andra kommer kungen och kronprinsessan Victoria vara några av hedersgästerna.

Kändisdomaren död

Men nu tvingas Camilla hantera en sorg, bara dagar innan den stora och glada festen. Vännen Len Goodman, tidigare tävlingsdomare i tv-programmet ”Dancing With the Stars”, har dött.

Annons

– Jag kan bekräfta att han somnade in lugnt och stilla under helgen omgiven av sin familj, säger Len Goodmans talesperson.

Camillas stora sorg

Den 25 april skulle han ha fyllt 79 år, men i lördags somnade han in efter att ha drabbats av skelettcancer. Han gick i pension för ett halvår sedan och sörjs nu av flera brittiska kändisar.

Buckingham Palace skriver att Camilla är helt förkrossad över Lens död.

– Hennes majestät är ledsen att höra om den sorgliga nyheten, skriver hovet.

Annons
Drottning Camilla
Drottning Camilla är i sorg efter att ha hört talas om Len Goodmans död.

Dansen med Camilla

Camilla har även haft det stora nöjet att få ledas runt på dansgolvet av den stora dansdomaren. De två valsade omkring under en dansföreställning i september 2019, något som båda uppskattade mycket.

– Det var en ära. Jag har dansat med hundratals tjejer genom åren och den här dansen är den mest minnesvärda. Hon är så söt, charmig och älskvärd, sa Len Goodman efter dansen.

Drottning Camilla och Len Goodman
Drottning Camilla dansar vals med Len Goodman.

Foto: TT

Annons