Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovet bekräftar: Här firar hela kungafamiljen semester!

09 jul, 2024, 08:41 
Nu har hela kungafamiljen samlats på Öland, bekräftar hovet för Svensk Damtidning.
Annons
Här inviger kungen och drottning Silvia nya utställningen på Solliden!Brand logo
Här inviger kungen och drottning Silvia nya utställningen på Solliden!

Öland, platsen som hela kungafamiljen kommit att älska djupt. Här har de Solliden slott till sitt förfogande, ett slott som fungerat som sommarbostad för svenska kungligheter i över 100 år.

Landskapet erbjuder ett sommarparadis de gärna samlas på. Redan i maj börjar blommorna skapa en färgsprakande glans, med ett gräs som lyser grönt, penséer och tulpaner som slår ut och rosor som väcks till liv i den Holländska rosenträdgården.

En sommar utan Öland är otänkbart. Kronprinsessan Victoria firar traditionsenligt sin födelsedag varje år på den somriga ön, samlad med hela familjen och tusentals svenskar som rest för att gratulera Sveriges framtida drottning på den stora dagen.

Annons
Kungafamiljen
Kungafamiljen i samband med kronprinsessan Victorias firande förra året.Mikael Fritzon/TT

Silvia och kungen på Öland

Drottning Silvia och kungen såg till att resa till Öland redan i början på juli. Där rivstartade de vistelsen med ett kungligt uppdrag och närvaro vid invigningen av koloniträdgårdar vid Sollidens slott.

Då bekräftade hovet att det enbart var Silvia och kungen som befann sig på Öland. De andra familjemedlemmarna skulle ansluta senare, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Hela familjen kommer att samlas på Öland så småningom, men det är inte förrän i mitten på juli, sa hon.

Annons

Hovet bekräftar: Familjen på plats

Men nu har äntligen de resterande familjemedlemmarna anslutit. I ett sms till Svensk Damtidning bekräftar Margareta Thorgren att samtliga är samlade på Öland, redo för det stora firande av kronprinsessan Victoria.

– Ja, de är på plats, skriver hon.

Så underbart att ha hela familjen samlad! Nu får vi hoppas på bra väder och att det blir en Ölandsommar väl värd att minnas!

Kungafamiljen
Nu är hela kungafamiljen samlad på Öland. Bilden är tagen från fjolårets firande av kronprinsessan Victoria.TT

Foto: TT

Annons