Hovet bekräftar – här ska Estelle gå i skolan

Hovet bekräftar – här ska Estelle gå i skolan
I dag gick hovet ut med det glädjande beskedet att prinsessan Estelle ska börja på Campus Manilla i höst!
Annons

Vi har länge varit nyfikna på vilken skola som prinsessan Estelle, 6, ska börja i höst. Och nu har hovet gått ut med ett pressmeddelande där de skriver att det blir Campus Manilla på Djurgården.

“Tisdagen den 21 augusti börjar Prinsessan Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola, Kungl. Djurgården i Stockholm”, står det att läsa i meddelandet.

Annons
Manillaskolan ligger vid Kungliga Djurgården.
Estelles skola Campus Manilla är beläget vid Kungliga Djurgården.

Campus Manilla är en grundskolan och ett gymnasium som är ligger nära skog och natur – perfekt för Estelle som älskar att vara ute och röra på sig.

– Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter, berättade prins Daniel i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

Estelle kommer nog att trivas mycket bra på sin nya skola då dans är obligatoriskt för alla förskoleklassbarn. Sedan en tid tillbaka har hon ju tagit danslektioner vid Base23. Tråkig skolmat behöver hon inte heller oroa sig över då Campus Manilla har egna kockar som tillagar maten på plats.

Foto: Stella Pictures, IBL och Linda Broström/Kungahuset

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Hovet bekräftar – här ska Estelle gå i skolan”

 1. ellinor blomquist skriver: 18 maj, 2018

  Säkert en bra skola-men lite väl långt från Haga.


  1. Stefan skriver: 18 maj, 2018

   Långt ifrån? I den kungliga gräddfilen så tar det ca 10-15 minuter med Hovstallets bilar. Och under tiden så lär väl Estelle bjudas på praliner och hallonsoda i bilen var dag.


 2. PernillaA skriver: 18 maj, 2018

  Stefan:)


  1. Annmarie skriver: 19 maj, 2018

   Hon blir körd till skolan varje dag liksom tusentals andra barn i Sverige där hon släpps av vid grinden liksom andra tusentals barn i Sverige. Några praliner o hallonsoda blir det inte liksom tusentals andra barn inte får varje dag när de körs till skolan. Men det som skiljer detta barn mot tusentals andra barn i Sverige det är att folk tar sig rätten att dra förhastade slutsatser om henne och hennes familj.


 3. Mariane skriver: 18 maj, 2018

  Er det ikke en døveskole? Det står der på hjemmesiden. Men den ser fin fin ud.


  1. Anneli Örlegård skriver: 18 maj, 2018

   Ja, byggnaden uppfördes som dövskola 1864. Numera finns Manillaskolan, som dövskolan heter, på Konradsberg i Stockholm sedan några år.


 4. Bror skriver: 18 maj, 2018

  Vart tog alla vanlighetsambitioner tillsammans med pappa vägen?
  Tjoa på hockey- och fotbollsläktarna och trängas bland vanligt folk i T-banan var ju en del av den nya kungliga uppfostran Hagafamiljen sades stå för. Är det slut på vanligheterna nu?
  Så låter man än en gång att fantastiskt tillfälle till folklig/medborgerlig anknytning gå sig ur händer. Sorgligt!


  1. LopNor skriver: 18 maj, 2018

   Ah, det där med vanlig och folklig är ju bara ett pr-knep. Sedan är det skola där klasskompisarna är handplockade, konfirmationsläger med bara bästa kompisarna som är barn till mamma och pappas vänner, ridläger i USA med familjevänner, språkstudier i Europa med bästa väninnan som sällskap o s v. De kungliga barnen kommer aldrig att ha dottern till en städerska som bästa väninna inte heller kommer de att gå i samma klass som någon ensamkommande “pojke”.


  2. AnnaS skriver: 18 maj, 2018

   Bror,

   Jag älskar dina kommentarer här på SD och hoppas få se många av dem i framtiden:-)


 5. Birgitta Persson skriver: 18 maj, 2018

  Estelles föräldrar har säkert sett till att hon får undervisning som är lämplig för henne.


 6. Humaniora skriver: 18 maj, 2018

  LopNor 10:46 exakt, “folkligheten” är enbart ett pr-trick, precis som Moderaternas slogan, “det nya arbetarpartiet”.. Tyvärr genomskådas inte detta av majoriteten av befolkningen.. Beklämmande,är ordet!!


 7. Kickan skriver: 18 maj, 2018

  Fin skola; men kommer alltid förknippa den med en av Drottninggatans offer…


 8. Bettan skriver: 18 maj, 2018

  Victoria är mer tradionell och kunglig ? än någonsin. Tror detta är bara början.


  1. Bror skriver: 18 maj, 2018

   Bettan!
   Jag börjar mer och mer luta åt att jag för egen del misstagit mig och tillskrivet Victoria en slags folklighet som knappast finns där.
   Det var nog jeansen och den flanellrutiga skjortan som fick mig att gå vilse.


  2. Marguerithe skriver: 18 maj, 2018

   Bror,
   Victoria är oerhört förändrad sedan granskningen av föräldrarna 2010. Hon har nog inte kommit över detta och kommer aldrig att förlåta de som ville vara i solen några minuter. Hon har varit mycket påverkad av detta, och kommer nog att vara resten av livet. Hon glömmer nog heller aldrig en oförrätt.


  3. Bror skriver: 18 maj, 2018

   Marguerithe (12:43)
   Det kan nog vara som du säger.
   Jag vet själv hur jobbigt det ibland var att ha en förälder som befann sig i överordnad ställning till flera av kamraternas föräldrar. Man blev lätt lite smånojig och reagerade ofta på tystnad som om den bar på ett meddelande som inte kunde sägas rakt ut.


 9. gneta skriver: 18 maj, 2018

  Tror nog också SÄPO haft ett ord med i beslutet. I den värld vi lever i så – Tyvärr i den värld vi lever i så måste nog stor hänsyn tas till säkerhet runt hennes skolgång – och förresten, skulle ni vilja ha era barn i samma skola som Estelle – jag skulle det inte.
  Jag tror nog KP-paret försöker göra så vanliga saker som det går


 10. Gunnel skriver: 18 maj, 2018

  Håller med Gneta. Sedan undrar jag; de andra som har sina barn på Manilla, är de inte folk de med? Om andra får välja vilken skola de anser vara bäst för sina barn, varför ska inte Victoria och Daniel få göra det? Vi lever inte på 70-talet längre då Sverige var ett tomteboland, klyftorna har ökat och det finns numera s.k. folk i både slott och koja.


  1. Birgitta nordström skriver: 19 maj, 2018

   Men snälla Ni, låt dessa människor välja själv, det har alla vi andra gjort. Tror inte det är så lätt att låta dom barnen gå på vilken skola som helst, med allt säkerhetstänk. Hade vi varit i deras sits så hade vi haft annat att välja än vad vi gjort idag ?


 11. Petra skriver: 18 maj, 2018

  Bror, dina kommentarer är alltid bäst!


 12. ingalisa skriver: 18 maj, 2018

  Gunnel. Härligt med en klok kommentar!


 13. Ingrid skriver: 18 maj, 2018

  Med V kommer Sverige bli mer kungligt än under Gustav den femtes tid.å


 14. m skriver: 18 maj, 2018

  Tänk att Victoria hittade en skola som vad god nog åt barnen :), men vem vet…Estelle bytte ju förskola så…..


 15. Barbro Johansson skriver: 18 maj, 2018

  Undrar vad Daniel tycker om Victorias dominans, men han lovade ju en gång att stötta henne och vara hennes tjänare så om barnens skolor och dylikt har han nog inget att säga till om. Jag kan inte nog beklaga.


 16. Louise skriver: 18 maj, 2018

  Helt otroligt,helt fantastiskt.


 17. Monarkist skriver: 19 maj, 2018

  Andra väljer ju denna skola. Då kan väl Victoria och Daniel göra det också. Det är väl ingen skillnad! Dessutom måste säkerhetsaspekter vägas in. Därutöver: Kronprinsessparet vill väl ge sina barn chansen till en riktigt bra utbildning, med start från första början. Vilket liv det skulle bli, om de inte gjorde så! Det finns garanterat tid över till vad som kallas vanliga saker också. Förra sommaren till exempel semestrade Daniel, Victoria och barnen tillsammans med barnens farföräldrar, i en helt normalt vanlig del av Sverige och med en mycket vanlig tillvaro, vad jag har förstått. Ur säkerhetsaspekt är nog detta inte något man vill skylta med. Dessutom kan de väl få ha en sådan bit av semestern ifred. Kan jag tycka.


 18. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 21 maj, 2018

  Victorias “vanlighet” är en myt. Hon, om någon, vill behandlas kungligt och accepterar inte att bli duad. Visst kan man välja skola här i Sverige numera men undrar hur länge Estelle har stått i kö för att få börja på Manillaskolan? Så vanliga regler gäller inte för denna familj som fötts eller gift sig till sin position. Så odemokratiskt.


 19. Undring skriver: 21 maj, 2018

  Är Estelle dyslektiker? Allt är så hemlighetsfullt, trots att det basuneras ut hur viktigt det är att tala öppet om handikappet.


  1. Elna skriver: 4 juli, 2018

   Tror, det bästa vore om svenska folket inte brydde sig om vad som sker med vårt kungahus och dess familjer, låt dem sköta sitt, att det sedan är svenska folket som står för fiolerna det får vi leva med. Tänk istället alla dessa slott som står obebodda större delen av året och som tillhör Staten = medborgarna, varför inte göra om dem till lägenheter som dom har gjort med gamla skolor.


 20. Angelika skriver: 8 augusti, 2018

  Jag tror Victoria behöver bevisa för sig själv och sin omgivning att hon är riktigt kunglig fast hon har en helt vanlig ofrälse mor. Och att Estelle även är det trots att hon bara har 1/4 kungligtblod. Jag upplever att CP är den mest naturliga och trevliga av kungabarnen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar