Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar ingreppet: Haralds ansikte förändrat – nya bilden visar

18 apr, 2023, 09:30 

Därför har kung Harald ett plåster på kinden.

Annons

Kung Harald tar sin plikt på största allvar. Trots att hälsan många gånger svikit honom har han inga planer på att sluta – och han vägrar låta de åtskilliga sjukhusbesöken stå i vägen.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Den som hängt med i svängarna de senaste åren, och intresserat sig för den norska kungafamiljen, har säkert även noterat det stora födelsemärket på Haralds högra kind.

Födelsemärket har hängt med sedan 80-talet och när kungen befann sig i publiken under Holmenkollens skidfestival i mars kunde man tydligt se hur födelsemärket förändrats genom åren.

Kung Harald
Kung Harald har haft ett födelsemärke på sin högra kind som med åren växt sig allt större.

Hovet bekräftar Haralds ingrepp

Därför var det många som reagerade när Harald tre veckor senare, strax före påsk, dök upp med ett plåster på kinden. Födelsemärket lös med sin frånvaro och frågor om ett eventuellt ingrepp väcktes.

Annons

Nu bekräftar norska hovet för Se och Hör att Harald tagit bort sitt födelsemärke och att det är därför han tillfälligt vandrar runt med ett plåster på kinden.

– Hans majestät Konungen har tagit bort ett födelsemärke på sin högra kind, skriver norska hovets kommunikationschef Guri Varpe i ett sms till tidningen.

Kung Harald
Kung Harald med ett plåster på kinden. Hovet bekräftar nu att han tagit bort födelsemärket.

Utsatt sig för mycket solljus

Harald har sedan ung ålder haft en faiblesse för segling. Förra året deltog han i segel-VM på Genèvesjön, som kapten på båten Sira, och hamnade på en stabil tiondeplats.

Men all segling har också gjort att Harald utsatt sig för mycket solstrålning, vilket inte är helt optimalt om man har ett stort födelsemärke på kinden.

Harald har med all säkerhet följt födelsemärkets utveckling under åren och därför nu bestämt sig för att ta bort det.

Kung Harald
Kung Harald ute på seglingsäventyr.

Foto: TT

Annons