Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar! Kronprinsessan Victorias enorma lycka – här är beskedet

09 jun, 2024, 07:00 
Kronprinsessan har fått ett riktigt glädjebesked!
Annons

Nu kan man tänka sig att lyckan är total borta på Haga slott. Kronprinsessan Victoria har nämligen fått ett efterlängtat besked – och allt grundar sig i ett beslut från pappa kungen!

Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagenBrand logo
Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagen

Kungen delar ut medaljer igen – de prisas

Det var på nationaldagen som hovet lät meddela vilka som kungen återigen ska tilldela medaljer. Det rör sig om H.M. Konungens medalj och medaljen Litteris et Artibus.

Det är två mycket hedersamma medaljer att få, och är ett riktigt kvitto på att man gjort något betydelsefullt.

Annons

H.M Konungens medalj kallades förut för Hovmedaljen, och finns i flera olika utföranden. Den tilldelas kort och gott för särskilda förtjänster – och under åren har en rad framstående professorer, idrottsmän och underhållare fått medaljen.

Bland de som kungen nu beslutat att tilldela H.M. Konungens medalj eller Litteris et Artibus finns bland annat förbundskapten Janne Andersson, sångerskan Laleh och tv-kocken Tina Nordström.

Kronprinsessan Victorias stora lycka efter kungens beslut

Och så finns det ett välkänt namn där, som tilldelas H.M Konungens medalj i 8:e storleken i Serafimerordens band: den folkkära artisten, och numer modeskaparen, Christer Lindarw!

Annons
Christer Lindarw
Grattis, Christer!Charlotte Brunzell/TT

Christer Lindarw har underhållit svenskarna i decennier med gruppen After Dark, och har bland annat haft sin imitation av drottning Silvia som stående skämt.

På sistone har han dessutom blivit kunglig designer – och en riktig favorit borta på Haga. Både prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria har burit Christer Lindarws specialdesignade kreationer på galafester och middagar. Och det har funnits en gemensam nämnare – Lindarws klänningar har hyllats till skyarna ute på nätet.

Annons

Kronprinsessan Victoria blir säkerligen överlycklig över det faktum att Christer prisas – och vi kan bara gratulera!

En av Lindarws hyllade kreationer.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till banketten på Stockholms slott som kungaparet håller för Danmarks kungapar
Under det danska statsbesöket skapade kronprinsessan rubriker med denna dröm – givetvis signerad Christer Lindarw!Pontus Lundahl/TT
Annons
Prinsessan Estelle
Till och med Estelle diggar Christer – såklart han ska få medalj!Foto: TT

Foto: TT

Annons