Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Kronprinsessan Victorias och prins Daniels underbara glädjebesked efter tuffa tiden

13 okt, 2023, 09:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått ett underbart besked.

Annons

Kronprinsessan Mette-Marits hälsa är ett ständigt orosmoment i Norge. Den är också något som i allra högsta grad påverkar hennes sociala liv.

Hon tvingades till exempel tacka nej till svenske kungens 50-årsjubileum och inbjudan till den stora banketten i Rikssalen. Hon mådde så dåligt att hon tvingades sjukskriva sig i två veckor.

– Kronprinsessan kommer därmed inte kunna genomföra det planerade besöket tillsammans med kungaparet och kronprinsen till Stockholm för att fira Sveriges kung Carl Gustafs regentjubileum kommande helg, sa det norska hovet i ett pressmeddelande.

EXKLUSIVT: Galafest, klackpanik och kärleksgester – oförglömliga ögonblick från Mette-Marits & Haakons Sverigebesök!Brand logo
EXKLUSIVT: Galafest, klackpanik och kärleksgester – oförglömliga ögonblick från Mette-Marits & Haakons Sverigebesök!

Stort glädjebesked för kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Men nu har den lungsjuka Mette-Marit repat sig något. På det norska kungahusets hemsida kan man läsa att hon kommer att dyka upp när danske prins Christian firar sin 18:e födelsedag i Köpenhamn på söndag, 15 oktober. Mette-Marit får då sällskap av sin make, kronprins Haakon, och dottern, prinsessan Ingrid Alexandra.

Annons

Det här är ett otroligt fint besked för alla som kommer att närvara på Christians fest – men kanske framförallt för kronprinsessan Victoria och prins Daniel. De jublade nog i Haga när bekräftelsen kom, för Mette-Marit är en mycket god vän till båda.

Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mette-Marit

Det är bara att se till vad Mette-Marit sa om Victoria när Svensk Dam fick sig en pratstund med den norska prinsessan i fjol.

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, sa Mette-Marit då.

– Vi har gjort så mycket fint tillsammans, vi har rest mycket ihop och vi har haft många spännande upplevelser tillsammans. Det sätter jag så stort värde på.

Kronprinsessan Mette-Marit sjuk – här är detaljerna

Mette-Marit lider av den ovanliga sjukdomen lungfibros. Den är en sjukdom som leder till att vävnaden kring luftrören och lungblåsorna omvandlas till stel ärrvävnad.

– I början märks det kanske inte så mycket, men med tiden kan exempelvis hostan vara så handikappande att man inte vill vistas ute bland folk på samma sätt som förut, säger Magnus Sköld, professor i lungmedicin vid Karolinska institutet, i en intervju med Svensk Damtidning.

Annons