Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Kungafamiljen bryter fina traditionen – trista beskedet

20 jul, 2023, 09:00 

Inga planer för den kungliga familjetraditionen i år.

Annons

Äntligen är sommaren här!

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

För kungafamiljen innebär det sol, bad och mycket skratt på sitt älskade Öland. I år är dessutom hela familjen samlad för att njuta av den svenska sommaren tillsammans.

– Det är alltid otroligt härligt att vara här nere på Öland och Victorias familj är samlad. Så jag ser fram mot trevligt umgänge och härliga dagar. Jag gillar verkligen Öland också så det är kul, säger prins Daniel till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria njuter för fulla muggar av familjehänget på Öland.

Kungafamiljens glädje på Öland

När kronprinsessan firade sin 46-årsdag förra veckan var det tillsammans med sina syskon, föräldrar och barn, vilket så klart betyder fruktansvärt mycket för alla inblandade.

Annons

Senaste tiden har vi också fått se helt fantastiska bilder på kungafamiljen. Skrattandes, leendes och glada har de njutit av den stora underhållning som Öland bjuder på varje sommar.

Inte minst under Victoriakonserten var det tydligt att kungafamiljen njöt av all musik och glädje. Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine passade dessutom på att dansa loss lite extra när artisten Petter drog igång en gammal rapdänga.

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine
Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine älskade rapparen Petters uppträdande.

Hovets trista besked: ”Inte planerat”

Många har nog också längtat på att få sen bild med hela kungafamiljen på Öland. På sommaren, oftast i juli, brukar kungafamiljen skicka en bild på hela gänget och bjuda på en sommarhälsning.

Annons

Ifjol blev det dock ingen bild. Faktum är att man får backa bandet hela vägen till sommaren 2021 för att få se en härlig och somrig bild på hela kungafamiljen.

Kungafamiljens sommarhälsning 2021
Kungafamiljens fina sommarhälsning 2021!

Och inte heller i år verkar det komma någon bild. Hovet bekräftar för Svensk Damtidning att den alltid så uppskattade traditionen ser ut att utebli även i år.

”Ingen familjebild är planerad i år från Solliden”, skriver hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Foto: TT

Annons