Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovet bekräftar: Kungafamiljens privata fest – efter stora firandet

16 sep, 2023, 19:00 

Hovet bekräftar nu kungens plan efter stora firandet.

Annons

Jubileumshelgen närmar sig sitt slut. Det har varit en hektisk kväll för hela kungafamiljen, inte minst kung Carl Gustaf som stått i fokus när han firat 50 år på tronen och bjudits på en rad olika festligheter.

Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

Men det som kanske stack ut lite extra var kronprinsessan Victorias tal under jubileumsbanketten – ett tal som fick både drottning Silvia och prinsessan Madeleine att torka tårarna.

Ja, det var verkligen ett firande som involverade hela det svenska folket. Tusentals människor hade under lördagen samlats på Stockholms gator för att få en glimt av kungen när han färdades med kortege genom de centrala delarna av huvudstaden.

Annons
Kungen och Silvia
Kungen och drottning Silvia.

Kungen hyllades av hovet

Senare under dagen väntade också en konsert med stora delar av Sveriges artistelit. Magnus Uggla drog ”Kung i baren” och fick hela kungafamiljen på plats att sjunga och klappa i takt.

Det var tydligt att kungen njöt av all uppståndelse. Efter konserten var han uppe på scen och höll ett manusfritt tal, tackade för musiken och det firande som han fått uppleva under dessa dagar.

Hovets informationschef Margareta Thorgren var också mycket nöjd med talet, något som framkom när hon strax efter konserten intervjuades av Yvette Hermundstad i SVT.

Annons
Kungafamiljen
Kungafamiljen njöt av konserten.

Hovet bekräftar kungens plan

Margareta Thorgren förklarade då att det inte är helt ovanligt att kungen håller ett spontant tal och att det faktiskt är en av hans starkare sidor.

– Vi hörde honom precis här nyss där han tackade helt naturligt för den här konserten. Det är inte helt ovanligt, kungen är nästan som bäst när han gör spontana tacktal och här kunde vi se en kung, drottning och en hel kungafamilj som var väldigt väldigt glada, sa Margareta Thorgren.

Annons

I sändning hade kungaexperten Roger Lundgren tidigare spekulerat i vad kungen har för planer efter firandet. Han hoppades på att kungen och drottningen skulle åka hem till Drottningholm, ta på sig myskläderna, sätta sig i soffan och titta på tv.

Men så kommer det inte att bli. Margareta Thorgren avslöjade nämligen under intervjun kungens nästa steg i firandet.

– Jag tror de är väldigt glada att de har hela sin familj samlad och det kommer säkert bli en mindre middag med familjen, sa hon.

Drottning Silvia och kungen
Nu väntar ett privat firande med kungafamiljen.

Foto: TT

Annons