Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: ”Kungaparet har tagit den tredje coronasprutan”

18 nov, 2021, 09:15 
Kungen Drottning Silvia Tredje sprutan

Kungaparet har nu tagit sitt tredje coronavaccin. Det bekräftar hovet för Svensk Dam.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

De fick sitt första vaccin i januari, och det andra någon gång under våren. Och nu står det klart att kungen, 75, och drottning Silvia, 77, har säkrat upp med ännu en spruta mot Covid-19.

Det bekräftar hovet för Svensk Dam.

– Ja, kungaparet har tagit den tredje sprutan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren – och därmed sänder kungen och drottningen än en gång en viktig signal – de är ju förebilder för väldigt många människor.

Margareta Thorgren vill dock inte gå in närmare på när vaccinationen ägde rum.

Drottning Silvia Fullvaccinerad Corona Fått tredje sprutan
Drottning Silvia.

Kungen och drottning Silvia fullvaccinerade – fått tredje sprutan mot Covid-19

Kungaparets nya vaccination följer helt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för de personer som är 65+. För det finns anledning till oro, det visar inte minst det coronadrama som i dagarna har ägt rum i den belgiska kungafamiljen.

Annons

Ex-kung Albert, 87, och ex-drottning Paola, 84, representerade kungahuset vid den högtid som firades i måndags, bland annat i det belgiska parlamentet. Bara för att morgonen efter få beskedet att talmannen Stephanie D’Hose, som var närvarande, hade insjuknat och testat positivt för Covid-19. Och det bara några timmar efter att hon hade mött Albert och Paola.

Kung Albert Drottning Paola av Belgien Ex-kungapar Coronasmitta Fullvaccinerade
Coronaskräck för kung Albert och drottning Paola.

Man höll dock säkerhetsavstånd och bar munskydd, och kung Albert och drottning Paola var båda fullvaccinerade. Det belgiska hovet är försiktigt avvaktande och säger i ett uttalande att ex-kungaparet mår väl och att de står i kontakt med sin livmedikus.

Men i ljuset av detta kungliga coronalarm så är det goda nyheter att även kung Carl Gustaf och drottning Silvia – precis som så många andra seniorer – nu har fått sin tredje coronaspruta.

Kung Carl Gustaf Drottning Silvia Kungaparet Tredje sprutan mot Covid-19
”Det är min förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig väljer att göra det, så att vi tillsammans och så snart som möjligt kan komma igenom denna svåra tid” sa kungen efter första Covid-sprutan – och de orden gäller fortfarande.
Annons

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons