Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar – kungens trotjänare slutar

16 jan, 2018, 08:30 
Annie-Li Eriksson
Svante Lindqvist avgår.
Annons

Under måndagen gick hovet ut med att riksmarskalk Svante Lindqvist avgår. Han är en av kungens närmsta män och har varit chef för de Kungliga Hovstaterna i närmare nio år.

Istället kommer Fredrik Wersäll att efterträda tjänsten den 1 september 2018.

– Jag är utomordentligt belåten med valet av Fredrik Wersäll som min efterträdare! Han har en kompetens och erfarenhet som kommer att bli till stor nytta för Kungafamiljen och Hovet. Själv har jag erbjudits gästprofessurer utomlands och jag ser fram mot att återuppta min forskning som vetenskapshistoriker, säger riksmarskalk Svante Lindqvist.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Fredrik Wersäll.

Fredrik Wersäll har bland annat varit president i Svea hovrätt. Han har även arbetat som utredare och ordförande i Pressens opinionsnämnd och är ordförande i Statens ansvarsnämnd och Institutet mot mutor.

Annons

– Jag är mycket hedrad över uppdraget. Riksmarskalken har en central funktion vid Hovet och därigenom också en central roll att spela för att bistå statschefen i dennes viktiga uppgifter som företrädare för Sverige. Mitt intryck är att Hovet har en mycket professionell organisation, som det ska bli en stor glädje att få arbeta tillsammans med, säger hovrättspresident Fredrik Wersäll.

Foto: IBL och kungahuset.se

 

Annons