Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Madeleine inte vid 80-åriga Silvias sida – riktiga anledningen

14 maj, 2024, 08:00 
Drottning Silvia får klara sig utan prinsessan Madeleine.
Annons

Drottning Silvia har hunnit fylla 80 år, men det är inget som märks när hon är ute i världen och representerar Sverige. Dag ut, dag in jobbar hon hårt för att sköta sina kungliga plikter och tycks inte ha några planer på att slå av på takten.

Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Medarbetare har berättat hur hårt drottningen jobbar, hur engagerad Silvia är i sina organisationer och att det till och med kan hända att hon ligger vaken om nätterna för att skicka iväg något sms.

– Det finns så mycket man ska göra. Det finns så många som man vill hjälpa, sa Silvia i SVT-intervjun Drottning Silvia 80 år.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia är känd för att jobba stenhårt.JONAS EKSTRÖMER

Silvia har rest till Thailand

Nu har hon lämnat Sverige och rest till Thailand. Det tropiska landet är känt för sina kritvita stränder med vajande palmer, grönskande djungel, höga berg med små byar och exotiska djur.

Men för Silvias del handlar allt om World Childhood foundation, välgörenhetsorganisationen som drottningen grundade 1999 med syftet att ge varje barn i världen rätt till en trygg barndom.

Därför är hon nu på plats i thailändska huvudstaden Bangkok, där hon är på besök tillsammans med sin stiftelse för att lyfta, uppmärksamma och prata om sin stora hjärtefråga.

Annons

Madeleine inte med på resan

Även prinsessan Madeleine har sedan ung ålder engagerat sig i välgörenhetsorganisationen. Under åren har mor och dotter stått sida vid sida, jobbat hårt för att lyfta Childhoods vikta fråga och för tre år sedan tackade Madeleine ja till sin mammas inbjudan att bli vice hedersordförande för välgörenhetsorganisationen.

I Thailand får dock Silvia klara sig utan sin älskade Madeleine. För Svensk Damtidning bekräftar hovet att Madeleine inte är med på resan och förklarar att det har med avståndet att göra.

Annons

– Nej Madeleine kommer inte att vara med i Thailand. Hon bor i Florida och avståndet är för långt. Jag har ingen information om hon kommer att vara med digitalt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia är båda djupt engagerade i World Childhood Foundation.Pontus Höök / TT

Foto: TT

Annons