Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Madeleine och Chris har lämnat Sverige med familjen

21 aug, 2023, 10:35 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har rest hem till USA.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj har de senaste månaderna njutit av den svenska sommaren. Under tiden har de hunnit med att fira Nationaldagen, kronprinsessan Victorias födelsedag och tillbringa tid med hela kungafamiljen på sitt älskade Öland.

Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningenBrand logo
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Taken var dessutom att Madeleine, Chris O'Neill och barnen skulle flytta hem till Sverige i augusti, men planerna ändrades och flytten sköts upp till 2024, något som hovet bekräftade för Expressen.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Madeleine och Chris har lämnat Sverige

Men nu är sommaren över och den kungliga vardagen är åter i bruk. Det betyder också att Madeleine med familj har lämnat Sverige och åkt hem till USA, i lagom tid till barnens skolstart i Florida.

– Det stämmer att de har lämnat Sverige, men vi kommer inte att gå ut med när de reste hem, bekräftar Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

Vilda glädjen! Då dyker Madeleine och Chris upp igen

Däremot dröjer det förmodligen inte alltför lång tid innan vi åter får se Madeleine och Chris O'Neill. I september firar kungen 50 år på tronen och då väntas familjen vara på plats.

Annons

I samband med jubileet kommer de att medverka på flera festligheter, som den stora galabanketten på Stockholms slott och Kungliga Operans jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater dagen före.

– Ja, precis, det finns en planering för det, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har nu lämnat Sverige.

Foto: TT

Annons