Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Madeleines och Chris chockbesked – kommer hem tidigare än väntat

16 maj, 2023, 08:06 

Då kommer prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hem till Sverige.

Annons

Kungliga superåret bjuder på stora överraskningar!

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Det traditionsenliga Nationaldagsfirandet på Skansen den 6 juni kommer vara sig likt, med kortege, dans, sång och flagghissning, men kungen har även andra storslagna planer i år.

På Nordiska museet bjuder kungen in till en Nationaldagsmottagning, med stora festligheter som följd. Exakt vad väntar är dock oklart, men enligt museets hemsida kommer mottagningen äga rum i museets Stora hall.

Madeleine och Chris kommer hem till Sverige

Nu kan Svensk Damtidning avslöja att fler överraskningar är att vänta. Tanken är att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ansluter till firandet med kungafamiljen den 6 juni.

– Ja, som planerat kommer familjen hem till nationaldagen. Det är en väldigt speciell nationaldag 2023 och det är planerat att de kommer hem i junimånad. Hur länge de stannar vet jag inte, med anledning av flytten i augusti, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Däremot är det oklart om Madeleine och Chris kommer att närvara på kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli.

– Det får jag låta vara osagt, utan nu är det nationaldagen som de planerar att kunna närvara på. Traditionsenligt brukar de vara här i julimånad, men det kan bli lite ändringar i år med tanke på flytten.

Foto: TT

Annons