Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Madeleines och Chris regel i hemmet under påsk

27 mar, 2024, 19:55 
Prinsessan Madeleine är tydlig med hur hon vill ha det under påskfirandet i Florida.
Annons
Här gör Victoria comeback – på skidor!Brand logo
Här gör Victoria comeback – på skidor!

Prinsessan Madeleine med familj lever ett tillbakadraget liv i Florida. Här kan de hålla sig borta från det kungliga rampljuset och njuta av det varma klimatet utan att någon stör.

Att få en inblick i Florida-familjens vardag tillhör inte vanligheterna, men när det vankas födelsedagar och högtider som halloween och påsk händer det att Madeleine gör ett undantag.

Då är det oftast barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne, som får fronta bilden och det är inte helt ovanligt att de spexar till det lite extra i samband med fotoögonblicket.

Annons
Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne
Prinsessan Madeleine håller hårt på traditionerna. Här tar hon och familjen emot granarna på slottet i samband med julen 2021.Anders Wiklund/TT

Madeleines regel i påsk

Påsken är en tradition som Madeleine håller hårt vid. Även om hon och familjen firat den i USA de senaste åren, har hon hela tiden sett till att ta till vara på sina rötter.

Högtiden firas alltid traditionsenligt och innehåller alltid svenska inslag. Både svensk påskmat och påskäggsjakt är en naturlig del av firandet.

– Prinsessan Madeleine håller fast vid svenska traditioner som hon vill föra vidare till barnen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons

Fick skjuta upp flytten

Frågan är inte om det också blir familjens sista påsk i USA. Tanken var ju att de skulle flytta till Sverige redan förra året, men fick skjutas upp på grund av en rad omständigheter.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets Margareta Thorgren till Expressen.

Samtidigt har Madeleine och Chris O'Neill haft svårt att få lyxvillan i Florida såld – en affär de så klart hoppas ska gå i lås innan flytten till Sverige.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.Pontus Höök / TT

Foto: TT

Annons