Hovet bekräftar Marys oväntade beslut – lämnar Amalienborgs slott

30 mar, 2023, 13:00 

Kronprinsessan Mary har steppat upp rejält sedan drottning Margrethes ryggoperation.

Annons

För en månad sedan befann sig kronprinsessan Mary och kronprins Frederik på en kunglig turné i Indien, och redan under första dagen bestämde sig kronprinsparet för att göra något historiskt.

Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

De tog sig till Taj Mahal, satte sig på en bänk och blev fotograferade framför det berömda mausoleet, även kallat ”palatsets krona” och ett av världens sju underverk.

Frederik såg väldigt avslappnad ut när han satt där på bänken. Han hade kompletterat en brun kavaj och beigea chinos med ett par sneakers, något som han fick mycket beröm för.

”Det är inte många kungligheter som vågar är sportiga nog att bära coola sneakers till den outfiten. Hurra för vårt vackra kronprinspar”, skrev en person på danska kungahusets Instagram.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Frederiks och Marys nya roll

Den senaste tiden har både Mary och Frederik haft fler kungliga uppdrag än vanligt. Enligt Billed-Bladet har de visat framfötterna när det kommer till att representera kungahuset.

För drottning Margrethe är detta så klart väldigt glädjande. Efter ryggoperationen har hon inte kunnat utföra sina uppdrag och tvingats vara sjukskriven.

Då är det så klart väldigt välkommet att se hur Mary och Frederik steppar upp och är extra närvarande.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik har steppat upp rejält i sina kungliga roller.
Annons

Mary lämnar Danmark – uppdraget i Italien

Och det ser inte ut att bli mycket vila den närmsta tiden. Den 17 april ska Mary besöka modestaden Milano, där hon kommer tala under invigningen av utställningen ”This is Denmark”.

Utställningen fokuserar på dansk design och äger rum i samband med Milan Design Week 2023. Det betyder att Mary för en kort stund lämnar Danmark och Amalienborgs slott.

– Danska designlösningar, som skapas utifrån stolta danska hantverkstraditioner, är mycket efterfrågade både hemma och utomlands, skriver danska kungahuset på sin hemsida.

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary åker snart till Milano.

Foto: TT/Instagram

Annons