Hovet bekräftar: Nytt besked om Victoria

kronprinsessan victoria talar om sin anorexi

Coronaviruset har lett till en rensning av kronprinsessan Victorias program.Nu har hovet bekräftat vad som händer med tronarvingen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

I går eftermiddag var det tänkt att Victoria skulle följa med kungen på en informationskonselj, där delar av regeringen skulle informera far och dotter om det senaste läget gällande coronaviruset, COVID-19. Men när kameran slogs på och sändningen kablades ut till det svenska folket var kronprinsessan inte på plats.

Coronaviruset: Det händer med Victoria

kronprinsessan victoria talar om sin anorexi

Victoria skyddas från coronasmittan.

Dessutom har Victorias kungliga kalender rensats på alla uppdrag, vilket innebär att det är oklart när vi kommer att få se Victoria nästa gång.

Victorias frånvaro har självfallet med coronaviruset att göra. Som tronarvinge är kronprinsessan extra prioriterad – och hovet vill inte ta några onödiga risker.

Det betyder dock inte att Victoria sitter sysslolös. Ulrika Näsholm, informationssekreterare på Hovet, vet mer.

– Kronprinsessan, precis som många andra i Sverige, arbetar delvis hemifrån. Planering samt möten sker via digitala kanaler, säger Ulrika.

Så planerar hovet under krisen

Hovet har tidigare lagt fram ett trepunktsprogram som gäller som krishantering för tillfället. I den ingår det bland annat att kungen och kronprinsessan ska hållas åtskilda i möjligaste mån.

Dessutom tar man rejäla omtag med all planering.

– Kungafamiljens officiella program ses kontinuerligt över. Många arrangörer av de officiella programpunkter och evenemang som Kungafamiljens medlemmar skulle ha deltagit vid har ställts in eller senarelagts med hänsyn till de rådande omständigheterna kring coronasmittan, säger Ulrika.
– Kungliga Hovstaterna följer utvecklingen och de rekommendationer som myndigheterna ger kring coronasmittan.