Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Prins Daniel missar stora festen – trista beskedet

16 apr, 2024, 17:00 
Prins Daniel närvarar inte på stora festen – kronprinsessan Victoria får klara sig själv.
Annons
Prins Daniels dråpslag – firandet stoppasBrand logo
Prins Daniels dråpslag – firandet stoppas

Prins Daniels liv förändrades den dag han klev in i den kungliga världen. När han sa ”ja” till sin älskade Victoria fanns det ingen återvändo – Ockelbosonen hade nu blivit prins av Sverige och tagit på sig en roll som kronprinsessans stora stöttepelare.

Det är också en roll som han skött med bravur. År ut och år in ser han till att stå vid sin älskade hustrus sida, redo att visa sitt stöd när de i gemensam trupp sköter sina kungliga plikter och han har inga problem med att låta rampljuset lysa över Victoria.

Annons

– Hon har en sådan fin kontakt med människor. Hon ser människor och får människor att må bra. Jag går bakom och njuter och försöker bidra förstås, säger Daniel i en intervju med SVT-profilen Carina Bergfeldt.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel är alltid redo att stå bakom kronprinsessan Victoria och vara ett stort stöd.Henrik Montgomery/TT

Victorias ord om Daniels stöd

Även Victoria har självfallet noterat Daniels stora stöd. Hon kan inte med ord beskriva hur mycket det betyder för henne att ha en make som i vått och torrt står stadigt vid hennes sida, hela tiden redo att vara både en god kollega och far till deras barn.

Annons

– Jag har ju haft en fantastisk tur att överhuvudtaget träffa någon som delar det här engagemanget som jag har. Att träffa någon som vill följa med på den resan och finnas som ett stöd, men också med liv och lust och med hela sig själv går in så genuint för sin roll, säger Victoria och fortsätter:

– Han har ett lätt sätt att ta människor på och för mig så har han inneburit oerhört mycket, inte bara som min man och pappa till våra barn, utan också som min närmsta arbetskollega.

Hovets trista besked om Daniel

Därför är det nu tråkigt att ta del av hovets besked. När Polarpriset 2024 går av stapeln kommer Daniel inte att vara på plats, på grund av andra uppdrag som ännu inte kommunicerats.

Annons

– Tyvärr har prins Daniel inte möjlighet att delta på årets polarpris. Anledning är en programkrock med ett annat uppdrag, som hovet kommer att uppdatera i kalendern inom kort, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Även ifjol saknades Daniel på Polarpriset. Då dök Victoria upp med kungen, drottning Silvia, prins Carl Philip och prinsessan Sofia, fyra kungligheter som förväntas närvara även i år.

Kungafamiljen på Polarpriset 2024
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, drottning Silvia, kungen och kronprinsessan Victoria på Polarpriset 2024.Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons