Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hovet bekräftar: Prins Julian, 3, gör debut – här är första prinsuppdraget!

14 jun, 2024, 17:15 
Så spännande – på måndag får vi se prins Julian göra kunglig debut!
Annons

Prinsparets, och kungafamiljens, minsting prins Julian växer så det knakar. För nu står det klart att den 3-årige prinsen har fått sitt första kungliga uppdrag – och det är hertigdömet Halland som kallar!

Prins Julian Herbert Folke: här är sanningen bakom namnen!Brand logo
Prins Julian Herbert Folke: här är sanningen bakom namnen!

Prins Julians debut – har fått sitt första uppdrag

Tillsammans med mamma och pappa kommer Julian under måndagen ta sig ann sitt första prinsuppdrag.

Det är nämligen dags att inviga den dopgåva han fick av sitt hertigdöme 2021, som äntligen står klar: Prins Julians lekplats!

Annons

Den ligger vackert belägen vid Naturum Getterön, och har byggts under de senaste tre åren.

Måndagen den 17 juni skall den invigas, och för Svensk Damtidning bekräftar hovet att prins Julian kommer närvara ihop med prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Julian
Det är inte alla 3-åringar som har en alldeles egen lekpark!SplashNews.com

Det kommer alltså passande nog bli prins Julians allra första uppdrag som prins, och det är precis vad landshövding Brittis Benzler önskade när gåvan blev känd.

Till Hallands Nyheter sade hon 2021:

– Tanken är förstås att prinsen och hans familj ska komma till invigningen. Det blir ju om ett par år så då har han lite mer pejl på hur det är på en lekplats. Då får inte bara hans bröder, utan även han, möjlighet att pröva den.

Annons

Planen för prins Julians första prinsuppdrag

Prins Julian är ju länets första hertig på 24 år, så man kan lugnt säga att de slog till stort på gåvan. När det begav sig uppgav man att bygget väntades kosta mellan en och två miljoner!

Och visst är den pampig. Parken har fågeltema, och höjdpunkten lär bli den enorma havsörn i trä som leksugna barn kan klättra på bäst de vill.

Parken kommer alltså invigas på måndagen, och prins Julian kommer dit med mamma och pappa strax innan den öppnar för allmänheten vid 14:00.

Annons

– Prinsparet och prins Julian, hertigen, kommer på förmiddagen men det blir inte så publikt då. Med hänsyn till att han inte är så gammal kommer bara företrädare för kommunen, Naturum och länsstyrelsen med då. Men det blir ett större program på eftermiddagen för allmänheten, säger Niklas Glans, kommunikationschef på länsstyrelsen till Hallands Nyheter.

– Prinsen kommer få titta på lekplatsen och området runt omkring. Och så klart leka. Det klart det blir roligt för en treåring. Vi hoppas i alla fall att han kommer att vilja leka där.

Efter att prinsparet lämnat får alltså alla komma dit och leka, och då kommer det bland annat bjudas på glass och ponnyridning i sommarsolen. Vilken dag!

Prins Julian med en födelsedagstårta
Nu är det dags för Julian att göra sitt första prinsuppdrag – och Svensk Dam kommer givetvis rapportera från dagen!Foto: Instagram

Foto: TT

Annons