Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hovet bekräftar: Så blir Madeleines och Chris boendesituation i Sverige

21 jun, 2024, 05:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har snart Sverige som ny bas. Nu kan Svensk Damtidning avslöja hur paret kommer att bo.
Annons

I en veckas tid har prinsessan Madeleine och barnen befunnit sig på svensk mark. Maken Chris O'Neill är kvar i USA, men kommer att vara på plats i Sverige när han fyller 50 år den 27 juni.

Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!Brand logo
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!

– Han kommer nästa vecka, precis som vi har sagt. Vi lämnar inte ut exakt resplan, men jag kan säga att han kommer nästa vecka och firar sin födelsedag här i Sverige. Han firar tillsammans med familjen privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

I stället har Chris O'Neill stannat kvar i Florida och planerat det sista inför flytten till Stockholm. Avståndet gör nämligen att det finns vissa logistiska knepigheter och hovet har tidigare bekräftat att flytten kommer att ske i omgångar.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill återförenas snart på svensk mark.Pontus Höök / TT

Ryktet kring Villa Loviseberg

Snart väntar ett nytt liv för familjen i Sverige. Barnen kommer till hösten att börja svensk skola och sommaren kommer att ägnas åt att anpassa sig till den svenska vardagen.

Annons

I Stockholms societetskretsar har det florerat ett rykte om att Madeleine och familjen vill bo i Villa Loviseberg, ett gult 1860-talshus i Ulriksdals slottspark. Kungafamiljens nära vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin har tidigare bott i huset, men bestämde sig 2021 för att sälja villan.

Men det verkar bara vara ett rykte. Eller en dröm. När Madeleine och familjen installer sig i Sverige kommer det inte att bli i Villa Loviseberg, kan Svensk Damtidning nu avslöja.

Här ska Madeleine och Chris bo

I stället blir det Hovstallet i centrala Stockholm som blir familjens nya hem, något som även bekräftas av hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Ja, de kommer att bo i Hovstallet. Inget annat.

Annons

Nu väntar ett nytt liv för den familj som tidigare haft epitetet ”Florida-familjen”· En flytt till Sverige medför mer ansvar och Madeleine kommer att behöva steppa upp i det kungliga rampljuset.

– Hon kommer vara tvungen att ta ett ansvar, där hon kommer göra officiella uppdrag och synas i sina olika organisationer i en mycket större utsträckning än i USA. Vi kommer få se en väldigt flitig Madeleine. Det är jag övertygad om. Det kommer ställas krav på henne nu, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall och fortsätter:

– Hon tycker det är jättejobbigt med uppmärksamhet och offentlighetens ljus, men nu när hon flyttar hem och är i Stockholm kommer hon inte ha några ursäkter för att inte kliva in och ta officiella uppdrag. Gör hon inte det i höst kommer det se jättekonstigt ut.

Det kommer ställas högre krav på prinsessan Madeleine nu, enligt Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons